VIDEO ⟩ Lennundusmuuseumis algasid tulevikumasinate proovilennud (3)

Armas Riives
, reporter
Copy
Hiina ettevõtte EHangi 16 propelleriga õhutakso võib autonoomselt lennata ligi 30 minutit ja selle aja jooksul läbida 40 kilomeetrit enne, kui aku tühjaks saab. Eile lendas õhutakso Tartu lennujaamast Eesti lennundusmuuseumisse. Sääraseid sõidukeid kasutatakse aga näiteks Hiinas ja Singapuris juba turismi eesmärgil.
Hiina ettevõtte EHangi 16 propelleriga õhutakso võib autonoomselt lennata ligi 30 minutit ja selle aja jooksul läbida 40 kilomeetrit enne, kui aku tühjaks saab. Eile lendas õhutakso Tartu lennujaamast Eesti lennundusmuuseumisse. Sääraseid sõidukeid kasutatakse aga näiteks Hiinas ja Singapuris juba turismi eesmärgil. Foto: Sille Annuk

Septembris korraldab lennuliiklusteenindus koostöös droonide arendajate ja tootjatega eri suuruse ja otstarbega droonide proovilende Tartus, Tallinnas ning Tallinna ja Helsingi vahel.

Proovilennud algasid eile Tartu külje all lennundusmuuseumis. Eri suuruse ja võimsusega droonid tegid mitmeid lende, et proovida tulevikulahendusi linnakeskkonna transpordi täiendamiseks. Näiteks katsetavad linnaruumis lendamist õhutaksod, pakiveodroonid, keskkonna kaardistamise ja -seirega tegelevad masinad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles