Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 ootab ideid Lõuna-Eesti taotlusvooru (1)

Tartu Postimees
Copy
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust.
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust. Foto: Margus Ansu

​Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 koos Lõuna-Eesti omavalitsustega ootab kõikidelt kultuurikorraldajatelt, sädeinimestelt ja ettevõtjatelt ideid Tartu 2024 Lõuna-Eesti taotlusvooru kuni 1. oktoobrini. 

Regionaalse projektitaotlusvooru raames otsitakse just neid üritusi, mis toimuvad tiitliaastal Lõuna Eestis, kõigis Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 omavalitsustes.

Tartu 2024 Lõuna-Eesti koordinaator Annela Laaneots selgitab lähemalt: «Julgege unistada suurelt ja kujundada oma sündmusega Euroopa kultuuripealinnas Lõuna-Eesti nägu. Kõik, kellel on Euroopa kultuuripealinna programmi sobiv idee sündmuseks ning kava selle läbiviimiseks, saavad esitada taotluse regionaalsesse projektitaotlusvooru. Sündmuste välja pakkujad on oodatud avama oma projekti Tartu 2024 kunstilise kontseptsiooni «Ellujäämise kunstid» väärtuste kaudu.»

Regionaalsesse projektitaotlusvooru oodatakse pigem suuremaid projekte kui palju väikeseid. Kui ettevõtmine toimub ühe omavalitsuse territooriumil, on kaasfinantseeringu määr 30 protsenti, kui mitme omavalitsuse territooriumil, siis 10 protsenti.

Peale taotlusvooru edukat läbimist sõlmitakse korraldajatega produktsioonileping. Viimane etapp on kultuuripealinna elluviimine ehk oma ürituse ettevalmistamine ja tegemine koostöös Tartu 2024 meeskonnaga.

Ideekavandeid regionaalsesse projektitaotlusvooru oodatakse SPOKU keskkonda 1. oktoobriks, pärast seda annab regionaalne eksperdikomisjon neile tagasisidet. Keskkond ideekavandite põhjal lõplikult viimistletud taotluste saatmiseks avaneb 1. jaanuaril 2022.

Projektitaotlusvooru tingimustega saab lähemalt tutvuda Tartu 2024 kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles