Kutsehariduskeskuse ja lasteaia katusele tulevad päikesejaamad

Henn Uuetoa
, suvereporter
Copy
Kuigi linnavalitsus ostab sisse üksnes roheenergiat, tahab linn suurendada taastuvenergia kohapeal tootmist. Üks selleks sobiv koht on kutsehariduskeskuse Kopli tänava õppehoone.
Kuigi linnavalitsus ostab sisse üksnes roheenergiat, tahab linn suurendada taastuvenergia kohapeal tootmist. Üks selleks sobiv koht on kutsehariduskeskuse Kopli tänava õppehoone. Foto: Sille Annuk

Järgmisel aastal paigaldab linn päikesejaama Tartu kutsehariduskeskuse Kopli ja Põllu õppehoonete ning Klaabu lasteaia katusele, ühtlasi tuleb päikesepaneele juurde Tartu loodusmaja jaama. Rajatavad päikesejaamad aitavad ühelt poolt õppehoonete energiatarbimist katta, teisalt aga laiendavad üldist taastuvenergia osakaalu.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm rääkis, et linn on hoonete katused ära kaardistanud ning välja valinud need, mille asukoht on päikese suhtes kõige kasulikum. Nii saab praegu päikesepaneelid just mitu haridushoonet, kuid edaspidi võiks Tamme arvates päikesejaam olla kõigil uutel ning renoveeritud hoonetel.

Elektri hind kõrge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles