Linn asus ette valmistama Sõpruse silla põhjalikku remonti (3)

Liisa Salekešina
Copy
Seda, et Sõpruse sild vajab põhjalikku remonti, on palja silmagagi näha olnud juba aastaid.
Seda, et Sõpruse sild vajab põhjalikku remonti, on palja silmagagi näha olnud juba aastaid. Foto: Kristjan Teedema

Sõpruse silla kehv seisukord ja nukker väljanägemine on Tartus jutuainet pakkunud juba palju aastaid. Nüüd saatis linnavalitsus volikogule eelnõu, millega küsitakse luba korraldada silla rekonstrueerimise projekteerimise riigihange.

«Sõpruse silla kui Eesti kõige pikema ning Tartule äärmiselt olulise ühendustee seisundit on regulaarselt hinnatud ning sellele on tehtud säilitusremonti, kuid nüüd on käes aeg võtta ette põhjalik rekonstrueerimine,» rääkis abilinnapea Raimond Tamm.

Kui linnavolikogu annab projekteerimishanke läbiviimisele heakskiidu ja kõik läheb plaanipäraselt, valmib projekt järgmise aasta jooksul. Koos sellega peab selgeks saama ka tööde umbkaudne maksumus. Järgmiseks on võimalik asuda ehitushanget korraldama ning 2025. aastal võiks sild saada täies ulatuses remonditud.

Et Sõpruse sild koosneb sisuliselt kahest eraldiseisvast osast, peaks olema võimalik seda remontida nii, et liiklus jääb avatuks.

Sel aastal tellis linnavalitsus Sõpruse silla tehnilisest seisukorrast ülevaate saamiseks uuringu osaühingult Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo. See kinnitas, et sillal on tehnilisi puudusi, millest olulisim on sademevee sattumine rajatise tugiosadele, sammaste betoonile ja kandetaladele.

Uuringu tegijad ütlesid, et sild vajab põhjalikku rekonstrueerimist juba lähitulevikus. Nende hinnangul oleks hädasti tarvis teha kõikidele sillaosadele värkenduskuur, sealhulgas välja vahetada sillatalade aluste teraskummist tugiosad ja remontida ka sillatalasid endid. Vaja oleks rajada hüdroisolatsioon ning parandada talade ühenduskohti ja vuuke. Samuti väärivad uuendamist kõnniteed, käsipuud ja valgustus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles