Sirje Karis ei ole presidendiks valitud abikaasat juba viis päeva oma silmaga näinud

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Sirje Karis
Sirje Karis Foto: Margus Ansu

Eesti presidendiks valitud Alar Karise abikaasa Sirje Karis juhib Tartu linnaajaloo muuseume ja on linnamuuseumi direktor. Ta ei ole meest, kes on aina Tallinnas viibinud, juba viis päeva näinud. Teisipäeva pärastlõunal valimiste tulemust kommenteerides jäi ta napisõnaliseks. «Asi on veel väga värske ja ametlikult ei ole ju seda veel välja öeldud, vormistamine alles käib,» rõhutas ta.

Kas on võimalik, et Eesti esimese leedi ehk presidendiproua staatuses tuleb Sirje Karisel oma ametist lahkuda? «Praegu olen Tartu linnamuuseumi direktor ja mulle meeldiks seda tööd jätkata, aga eks aeg näitab, kas ma saan hakkama erinevate ülesannetega,» ütles ta. «Mulle meeldib Tartu linn ja linnamuuseum.»

Ühes hiljutises teleintervjuus ütles Alar Karis, et abikaasa nõusolekuta ei oleks ta presidendiks kandideerima hakanudki. Kas oli ikka nõnda? «Jah. Kui talle tehti ettepanek kandideerida, küsis ta minult, ega mul midagi selle vastu ei ole, kas ta võiks minna ja proovida. Ma ei ole kunagi olnud tema ametivalikute vastu,» kinnitas Sirje Karis tagantjärele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles