Tarkusepäev toimub Anne noortekeskuses ja huvikoolides

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Noored Tarkusepäeval.
Noored Tarkusepäeval. Foto: Tartu Noorsootöö Keskus

Traditsiooniline 1. septembri tarkusepäeva üritus toimub tänavu Anne noortekeskuse hoovis ja huvikoolides ning kannab pealkirja «Tarkade mõtete Tartu». Tarkusepäeva lõpetab kontsert, mille peaesineja on Liis Lemsalu Band.

Tartu tarkusepäev on kooli alguse pidu, kus pakutakse meelelahutust ja võimalust leida uueks õppeaastaks endale sobiv huviring. Interaktiivsete töötubadega on väljas Tartu huvikoolid ja ühingud, lava ees ja lava peal esinevad muusika- ja tantsukoolid.

Anne noortekeskuse hoovi on koondunud lisaks Tartu noorsootöö keskuse tegevustele ka erakool HuviTERA, Estonia_TUIT iGEMi võistkond, American Councils, JJ-Streeti tantsukool, stuudio Säsi, Punane Rist, OLE (Raudteeohutus), gaidid, YFU, Tartu mudellennuklubi, VeniVidiVici, AegRuum, Tartu laste turvakodu, Tartu noorte töömaleva aktiiv, Tartu loodusmaja, DJ-kool, Tartu muusikamaja ning töötukassa.

Külastajad saavad tutvuda ja aktiivselt kaasa lüüa huvikoolide ja huvitegevuse pakkujate tegevustes. Toimuvad töötoad, võistlused ja mängud, mille käigus saab võita auhindu.

Söögiks pakuvad head ja paremat Funfood ja Mullika Tänavatoit. Kogu programm algab kell 15 ning kestab kella 20ni. Päev lõpeb kell 18 algava kontsert, kus esinevad ansambel Efektiiv ja Liis Lemsalu Band.

Lisaks Anne noortekeskuse messialale avavad oma uksed Minikool, Medoonity huvikool, SK Jõud Junior, Shaté tantsukool, Tartu ülikooli muuseum ja Lille noortekeskus. Tartu linna noortevolikogu viib tarkusepäeva raames läbi arutelu «Tuleviku Tartu» ning Tartu lastekunstikool korraldab Barclay platsi juures õpilaste töödest kunstinäituse.

Kõik tarkusepäeval toimuv on osalejatele tasuta.

Tartu tarkusepäeva ürituste link on Facebookis https://fb.me/e/MUAsbRM8 ning Tartu noorsootöö keskuse kodulehel https://tntk.tartu.ee/tartu-tarkusepaev.

Üritust toetavad Tartu linn, Tartu kaubamaja, Värska Vesi, tagurpidimaja, A. Le Coq ja Kommipomm.

Tarkusepäeval järgitakse hetkel riigis kehtivaid piiranguid. Kõik 18+ vanuses külastajad peavad tõestama oma nakkusohutust (näitama vaktsineerimispassi või tõendit negatiivse koroonatesti kohta, mis ei ole vanem kui 72 tundi, või tõendit Covidi läbipõdemisest). Kohapeal on võimalik teha kiirtesti, mille maksumus on 8 eurot. Kõik alla 18-aastased noored peavad oma vanuse tõestamiseks kaasa võtma isikut tõendava dokumenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles