Tartu ülikoolis alustab õpinguid 4339 uut üliõpilast

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu ülikoolis alustab õpinguid 4339 uut üliõpilast.
Tartu ülikoolis alustab õpinguid 4339 uut üliõpilast. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esmaspäeval kell 10 alustab Tartu ülikooli akadeemiline pere peahoone ees pidulikult uut õppeaastat. Tudengite ridadesse lisandub 4339 uut inimest.

Lisaks rektor Toomas Asserile ja linnapea Urmas Klaasile tuleb õppeaasta alguse puhul tervituskõnet pidama haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

4339st õpinguid alustavast üliõpilasest 2620 asub kõrghariduse esimesse astmesse, 1539 magistriõppesse ja 180 doktoriõppesse.

Õppeprorektor Aune Valk märkis, et kuigi ülikool sai nii üliõpilaste kui ka õppejõudude hinnangul eelmisel hooajal kaugõppe korraldamisega hakkama, õpetamisalased digioskused kasvasid ning kaugõppes oli nii mõndagi, mida tulevikku kaasa võtta, häiris õppejõude napp kontakt üliõpilastega. «Oleme saanud mitmekordse kinnituse, et ülikool on palju enamat kui iseseisvalt teadmiste omandamine. Suhtlus, praktilised tööd, loengute vahelised arutelud, tegutsemine üliõpilasorganisatsioonides ja palju muud loob meile ülikoolipere tunde ja annab üliõpilastele kogu elu muutva kogemuse. Kõige keerukam on kaugõpe esmakursuslastele. Seega tuleb meil kõigil end hoida ja vaktsineerida, et saaksime võimalikult kaua silmast silma tegutseda,» sõnas ta.

Ülikooli üliõpilaskonna esimees Katariina Sofia Päts avaldas samuti lootust kohtuda kaasüliõpilastega peagi loenguruumis. Tema sõnul on tudengeid läbi aegade vaevanud dilemma, kas pühenduda õppetööle või võidelda barrikaadidel ühiskondlike probleemidega. «Seni oli meie suurimaks kangelasteoks kodus istumine. Nüüd on võimalik midagi aktiivselt ette võtta – kui sa seda veel teinud ei ole, siis mine vaktsineerima ja julgusta oma kahtlevat kursuse- või organisatsioonikaaslast. Ainult koos ühes ruumis viibides on võimalik teist inimest päriselt tundma õppida, luua usalduslikke suhteid ja üksteise ideedest innustuda,» rääkis Päts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles