Kaks Tartu korvpalliklubi ühendavad jõud

Lenel Karu
, reporter
Copy
Seni Delta Spordiklubi juhtinud Esko Tõnisson (vasakul) ja TÜASKi juht Gert Prants usuvad, et kahe klubi jõude ühendamine aitab arendada korvpalli Tartumaal veel paremini.
Seni Delta Spordiklubi juhtinud Esko Tõnisson (vasakul) ja TÜASKi juht Gert Prants usuvad, et kahe klubi jõude ühendamine aitab arendada korvpalli Tartumaal veel paremini. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Alates septembrist liitub Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubiga seni peamiselt Tartu ja selle lähiümbruse koolides korvpalli arendamisega tegelenud Delta spordiklubi. Seni Delta spordiklubi juhtinud Esko Tõnisson hakkab tööle Tartu ülikooli korvpallikooli spordijuhina ning tema sõnul aitab liitumine kaasa  tippu jõudmiseks.

Tõnisson kinnitas, et liitumisega tekib ühtne klubipüramiidi struktuur, kus senistele Delta klubi noortele korvpalluritele tekib võimalus korvpalliharidust saada suures toimivas üksuses. «Jätkame treeninguid nii linnas kui ka selle lähiümbruse koolides, samas on poistel ja tüdrukutel ees selge rada tippkorvpallini,» sõnas Tõnisson.

TÜASKi juhi Gert Prantsi sõnul oli Delta spordiklubi liitumine Tartu ülikooli korvpallikooliga loogiline samm. «Aastaid oleme Lõuna-Eesti korvpalliprojekti raames teinud koostööd mitme klubiga, samuti on meil treeninggrupid olnud Tartu lasteaedades ning koolides. Delta klubi on näidanud võimekust levitada korvpallipisikut nii linna kui ka maakonna koolides ning see ühtib meie mõttemaailmaga. Tore, et saame koos edasi minna ja tuua koos veel rohkem Tartu linna ning maakonna lapsi korvpalli juurde,» sõnas Prants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles