Spordifilmide festival näitab suurte võitude ja kaotuste telgitaguseid

Lenel Karu
Copy
«Chariots of Fire» on filmihuvilise Kalver Tamme meelest kuulsaim ning kuraator Kristo Kaskpeidi arvates üks efektseimaid linateoseid SOFFil.
«Chariots of Fire» on filmihuvilise Kalver Tamme meelest kuulsaim ning kuraator Kristo Kaskpeidi arvates üks efektseimaid linateoseid SOFFil. Foto: Kaader filmist

Täna algav spordi- ja olümpiafilmide festival (SOFF) toob nelja päeva jooksul publiku ette filmiprogrammi, milles on koha leidnud nii muskliklassika noore Arnold Schwarzeneggeri ja Sylvester Stallone’i esituses kui ka hulk vähem tuntud spordimehi ja -naisi. Kaheksa linastuvat filmi võiksid korraldajate arvates huvi pakkuda kõigile, keda paeluvad inimlikud ja inspireerivad lood.

Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi projektijuht ja festivali kuraator Kristo Kaskpeit rääkis, et selline festival toimus Tartus viimati 1970. aastatel. Festivali korraldamise mõtet oli ta kuklas kandnud juba oma esimesest tööpäevast spordi- ja olümpiamuuseumis. «Tartu on festivalide linn ja spordifilmid näitavad sporti uue nurga alt. Valisime filme põhjalikult ja need on nii mitmekesised, et kõik leiavad endale midagi,» lisas ta.

Haruldane valik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles