Kõrgkoolid ei hakka vaktsineerimispassi lauskontrolli tegema

Kertu Rannu
, suvereporter
Copy
Tartu tervishoiukõrgkooli rektori Ulla Preedeni sõnul nakkusohutust kontrollima ei hakata, küll aga paneb kõrgkool rõhku maskikohustusele.
Tartu tervishoiukõrgkooli rektori Ulla Preedeni sõnul nakkusohutust kontrollima ei hakata, küll aga paneb kõrgkool rõhku maskikohustusele. Foto: Kristjan Teedema

Kõrgkoolidel on vahetult enne uue õppeaasta algust selgus selles, et üliõpilastele võimaldatakse vähemalt osaliselt lähiõppes osalemist. Kuidas seda eesmärki võimalikult ohutult täita, selles on kolmes Tartu suuremas kõrgkoolis mõningaid erinevusi. Ühine on, et kõrgkoolis tuleb kanda maski, samuti on piiratud rühmade suurust ning suure osalejate arvuga loenguid tuleb kuulata veebis. Koroonapasse kontrollima kõrgkoolid ei kiirusta, ehkki pisteliselt on ka see kavas.

Tartu tervishoiukõrgkooli rektor Ulla Preeden ütles, et õppetööl koroonapasse kontrollida plaanis ei ole, küll aga tehakse seda täienduskoolitustel, üritustel ja teenuste korraldamisel.

Samuti on tervishoiukõrgkoolis kohustus kanda maski praktilisel õppetööl. «Valdavalt olemegi sügissemestri õppe planeerinud nii, et praktiline õpe toimub kõrgkoolis ja teoreetiline õppetöö eelistatult veebis,» selgitas Ulla Preeden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles