Tartu kammermuusika festivalil kuuleb uut orkestrit, mida juhatab Kolumbiast pärit dirigent

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Lõuna-Eesti kammerorkester, paremal dirigent Juan José Restrepo, tema kõrval Linda Viller (kontrabass) ja Heimo Hodanjonok (klarnet) ning teised muusikud.
Lõuna-Eesti kammerorkester, paremal dirigent Juan José Restrepo, tema kõrval Linda Viller (kontrabass) ja Heimo Hodanjonok (klarnet) ning teised muusikud. Foto: Rasmus Kull

Tubina saalis tänavu kolmandat aastat toimuv Tartu kammermuusika festival meelitab publikut kontsertidele 6.–12. septembrini. Sündmuse kunstilise juhi Anna Samsonova sõnul ootab ees viis kontserti ja üles astuvad Tartus ja Lõuna-Eestis tegutsevad interpreedid.

Tartu kammermuusika festival on oodatud sündmus nii kohalikule muusikapublikule kui ka interpreetidele.

6. septembril kell 19 algava festivali esimesel kontserdil esitavad ooperisolistid Maari Ernits (sopran) ja Atlan Karp (bariton) ning pianist Piia Paemurru aariaid ja duette Richard Wagneri ooperitest.

Festivalil kuuleb aga ka trompetisti Mihkel Kallipit ja saksofonisti Rene Lauri ning nende juhendatavaid Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli õpilasi. Samuti astuvad üles Vanemuise puhkpillikvintett koos pianisti Jaan Otsaga ning telekonkursilt Klassikatähed tuntust kogunud löökpillivirtuoosid Heigo Rosin ja Tanel-Eiko Novikov.

Festivali lõppkontsert algab 12. septembril kell 15, dirigent Juan José Restrepo juhatamisel mängib siis Lõuna-Eesti Kammerorkester. See kammerkoosseis sündis alles tänavu, sihiks professionaalsete muusikute ja õpilaste koostöö edendamine.

Orkestri asutaja Juan José Restrepo on pärit Kolumbiast ja tuli Eestisse 2013. aastal, mil tast sai Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias viiuli interpretatsiooni eriala magistrantuuris professor Mari Tampere-Bezrodny õpilane. Alates 2015. aasta jaanuarist on ta olnud Vanemuise teatri sümfooniaorkestri viiuldaja ja 2017. aasta septembrist Võru muusikakooli viiuliõpetaja. eesseisval kontserdil saab kuulda üht Juan José Restrepo enda loodud uudisteost «Suite del Mediterráneo». Kavas on ka Brahmsi ja Britteni teosed.

Anna Samsonova.
Anna Samsonova. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kammermuusika festival on oodatud sündmus nii kohalikule muusikapublikule kui ka interpreetidele.

«See on üks võimalus ansamblitel kogemusi saada ning mängida repertuaari, mida suurtes saalides harva kuuleb,» ütles Anna Samsonova. «Kammermuusika ansamblite loomine ning nende pikk ja aktiivne kontserttegevus on väga oluline selle valdkonna arengu jaoks.»

Tartu kammermuusika festivali asutaski 2019. aastal just Anna Samsonova, kes ise on viiuldaja. Kersti Perandi MTÜ-st Tartu Viis on festivali peakorraldaja.

Kontserdeil saavad osaleda üksnes vaktsineerimiskuuri läbinud, COVID-19 haiguse läbi põdenud või negatiivse testitulemusega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles