Vanemuise hooaja avab festival Raekoja platsil ja selle ümbruses

Henn Uuetoa
, suvereporter
Copy
Kuigi proove oli tehtud ja publiku saali tulekuks oldi valmis, jäi kevadel viiruse tõttu «Inspektor tuleb» mängimata. Esiplaanil Jaanus Tepomees ja Piret Laurimaa, tagaplaanil Aivar Tommingas ja Maarja Johanna Mägi.
Kuigi proove oli tehtud ja publiku saali tulekuks oldi valmis, jäi kevadel viiruse tõttu «Inspektor tuleb» mängimata. Esiplaanil Jaanus Tepomees ja Piret Laurimaa, tagaplaanil Aivar Tommingas ja Maarja Johanna Mägi. Foto: Gabriela Urm

Laupäeval, 28. augustil avab Vanemuise teater uue hooaja. Esimest korda saab hooaeg avapaugu festivaliga Raekoja platsil ja selle ümbruses – seda selleks, et tuua teater nii linlastele kui ka külalistele lähemale. Festivalil tutvustab teater ka uut hooaega, mis tõotab tulla tihe, sest koos kevadel ära jäänud lavastustega on kavas koguni 16 uuslavastust.

Kui varasematel aastatel on uus hooaeg vastu võetud Vanemuise suures majas, siis seekord tehakse teisiti. «Piltlikult öeldes soovime astuda Vanemuise mäe otsast alla, publikule lähemale, ning anda võimaluse kiigata teatrilava taha ja pakkuda mitmekülgseid etteasteid,» lausus Vanemuise kommunikatsioonijuht Virge Ratasepp.

Näiteks on võimalik raeplatsil näha Astrid Lindgreni loo «Vennad Lõvisüdamed» näitel, milliseid ettevalmistusi tehakse lava taga. Näiteks tutvustatakse seal dekoratsioonide ning kostüümide loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles