Raimond Tamm: jätkem parem rada bussile

, Tartu abilinnapea, Reformierakond
Copy
Raimond Tamm
Raimond Tamm Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnas vurab ringi 64 nägusat punavalget liinibussi, mida kasutab oma igapäevasteks liikumisteks üle paarikümne tuhande inimest. Soovime nii praegustele kui ka tulevastele bussisõitjatele pakkuda väga heal tasemel teenust ning seetõttu otsime järjepidevalt lahendusi, mis aitavad meil soovitud suunas liikuda. Parem teenus aitab kasvatada ka bussisõitjate arvu. Ühistransport on konkurentsivõimeline üksnes siis, kui bussid on mugavad, väljuvad sagedasti ning jõuavad kiirelt sihtpunkti.

2019. aasta juulis muutsime oluliselt liinivõrku ning käsikäes sellega õnnestus mitmetel põhiliinidel ka busside väljumisi märkimisväärselt tihendada. Nendel liinidel väljuvad bussid tööpäeviti iga 10 minuti järel ning bussisõitu ei pea pikemalt ette planeerima, võib julgelt peatusesse minna ja olla kindel, et järgmine buss saabub peatselt.

Peale selle hakkasid samal ajal linnaliine sõitma uued mugavad gaasibussid, mis liiguvad kohaliku rohegaasi jõul ning on varustatud kliimaseadmetega, mis muudavad ka palaval suvepäeval bussis viibimise mõnusaks. Väga lihtsaks on juhusõitjale muutunud ka bussist pileti ostmine: kõigi bussides olevate tuvastite juures saab pangakaarti viibates kiiresti ja mugavalt sõidu eest tasuda. Nüüd on aeg teha järgmine samm ning muuta ühissõidukiga kohale jõudmine veelgi kiiremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles