Sel nädalal saab Tartumaal kaitsepookida enam kui kolmekümnes asukohas

Tartu Postimees
Copy
Vaktsineerida saab lasta kolme Tartu Ülikooli õppehoone juures. Pilt on illustratiivne.
Vaktsineerida saab lasta kolme Tartu Ülikooli õppehoone juures. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal on Tartu linnas ja Tartumaal võimalik lasta end vaktsineerida enam kui kolmekümnes kohas.

23.–29. augustil peatuvad vaktsineerimisbussid ja vaktsineerimiskiirabi Tartu linna suuremate kaubanduskeskuste, avaturu ja Aparaaditehase juures. Tartumaal leiab vaktsineerimisbussi kogukonnakeskuste – kaupluste, koolide, rahvamajade ja raamatukogude juurest. Tartu linnas on võimalik vaktsineerida ka apteekides.

Kliinikumi ja Tartumaa vaktsineerimiskoordinaator Tiina Teder kutsub kõiki inimesi üles mugavaid vaktsineerimisvõimalusi Tartus ja maakonnas ka kasutama.

«Kui Tartumaa elanikest üle 70 protsendi on vaktsineeritud, siis tuleb meil vaid veidi pingutada, et saavutada veelgi turvalisem ja kõrgem vaktsineerituse tase, et sügistalvele kindlamalt vastu minna,» rääkis Teder. «Hetkel, mil kolmas laine on pead tõstmas, näeme, kuidas enamik haiglaravi vajajaid on veel vaktsineerimata.»

Lisaks vaktsineerimisbussidele on avatud ka Tartu vaktsineerimiskeskus A. Le Coqi spordihoones ja vaktsineerimine Tartu ülikooli kliinikumi peamajas. Sel nädalavahetusel, 28. ja 29. augustil löövad vaktsineerimises kaasa ka Tartu apteegid, mis omakorda lihtsustab Covid-19 vaktsineerimise kättesaadavust ja mugavust.

Vaktsineerimiseks pole vaja teha muud kui võtta kaasa isikut tõendav dokument, valida endale sobivaim asukoht ning minna ette registreerimata kohale, rääkis Teder.

Vaktsineerimisvõimalused ja -graafiku leiab Tartu ülikooli kliinikumi kodulehelt. Vaktsineerima oodatakse kõiki soovijaid alates 12. eluaastast ning kasutusel on nii Pfizeri kui ka Moderna Covid-19 vaktsiin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles