150 seeniormeest kogunevad Eesti lennundusmuuseumisse

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
See ei ole lennundusmuuseum. Siin on Tartu seeniormehed ühel varasemal aastal kultuuriretkel Kihnu saarel.
See ei ole lennundusmuuseum. Siin on Tartu seeniormehed ühel varasemal aastal kultuuriretkel Kihnu saarel. Foto: Erakogu

Haaslava meesteklubi president Marko Kivialu teatas, et 24. augustil kell 11 algab Kastre vallas üle-eestiline seeniormeeste klubide kokkutulek, kuhu on oodata 150 parimais aastais meest tervest Eestist.

Selline sündmus leiab aset kümnendat korda, ja täpsem kohtumispaik on Eesti lennundusmuuseum, et mehed võiksid uurida muuseumi ja selle eksponaate lähemalt.

«Kindlasti viime läbi traditsiooniline saapaviske võistluse,» märkis Marko Kivisalu. «Samuti arutleme meesteklubide käekäigu ja tuleviku teemal.»

Kalev Jahnson
Kalev Jahnson Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Tartu seeniormeeste klubi endine president Kalev Jahnson meenutas, et esimest korda kogunesid Tartu vanemaealised mehed 20 aastat tagasi, 2001. aasta oktoobris, eesmärgiks positiivse ja aktiivse eluhoiakuga nooruslik vananemine. Pärast seda asuti korraldama kokkusaamisi ka teiste Eesti meesteklubidega. Tartu meestel tekkisid sõprussidemed Viljandi vanaisade klubi ja Nõmme vanameeste klubiga.

«Meie eeskujul asutati Haaslava meesteklubi, Kehtna valla Seakõrva Ordu klubi, Haabersti mehed 65+ klubi ja Kristiine väärikate meeste klubi. Samuti tekkis Hiiumaale klubi Pühalepa vanamehed, Viimsis Rannamees, Saaremaa seeniormeeste klubi ja palju teised,» kirjeldas Jahnson.

Seejärel sai hoo sisse ka iga-aastaste suurte kokkutulekute korraldamine. Nii organiseerisid Tartu seeniormeeste klubi president Kalev Jahnson ja Viljandi vanaisade klubi esimees Voldemar Tasa esimene kokkutuleku 15. mail 2013. aastal Viljandis, kuhu kogunes 72 osavõtjat.

Ka järgmine kokkusaamine 2014. aastal leidis aset Viljandis koos kultuurilise programmiga ja laevasõiduga Viljandi järvel, ja juba 94 osavõtjaga. Kolmas kokkutulek toimus Lagedil, Vabadusvõitluse muuseumis 2015. aastal 134 osavõtjaga. Neljas seeniormeeste kokkutulek leidis aset Tartus.

Kokkutulekud on aset leidnud veel Järvamaal Toosikannu puhkekeskuses, Kehtna valla Laukataguse puhkekülas, Sangastes Kaukalaane turismitalus, Viimsis...

Kümnes kokkutulek pidi aset leidma eelmisel suvel, aga jäi kroonapandeemia tõttu ära ning see leiabki aset nüüd lennundusmuuseumis.

Tartu seeniormeeste klubi uus president on 2020. aastast alates Vladimir Šokman.

Vladimir Šokman.
Vladimir Šokman. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles