Gaasiplahvatuses raskelt vigastada saanud politseinikud pääsesid tavapalatisse (7)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Politseiametnikud Jaama tänava kortermaja juures plahvatusjärgsel päeval.
Politseiametnikud Jaama tänava kortermaja juures plahvatusjärgsel päeval. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Jaama tänava kortermajas ülemöödunud nädalal juhtunud gaasiplahvatuses sai raskelt viga mitu sündmuspaigal viibinud ametnikku. Kui kaks päästjat said eelmisel nädalal kodusele ravile, siis eile lubati ka kaks Tallinnas Põhja-Eesti regionaalhaiglas olevat politseinikku intensiivravist tavapalatisse.

«Praeguseks on politseinikud intensiivraviosakonnast välja saanud ning nende ravi jätkub nüüd tavaosakonnas. Neil on natuke parem kui varem,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk. Ehkki ta ei saanud üksikasjalikult kolleegide terviseseisundi kohta infot jagada, tõdes Keisk, et tavapalatisse viimine annab märku sellest, et politseinike seisund ei ole enam eluohtlik.

Kaks Tartu ülikooli kliinikumis ravil olnud päästjat on juba varasemast kodusel ravil. Samas kohas viga saanud kiirabiautojuht viibib aga siiani Tallinnas haiglas raskes seisundis. «Tegemist on nii delikaatsete isikuandmetega, et üksikasjalikult ma neid kommenteerima ei hakka,» ütles Tartu kiirabi juht Veronika Reinhard.

12. augustil kell 13.44 teatati häirekeskusele, et ühes Tartu Jaama tänava elumajas immitseb korteriukse vahelt gaasilõhna ning ust ei avata. Uurimise käigus kogutud tõendid annavad alust öelda, et üks joobes mees lukustas end korterisse ja avas tsentraalse gaasisüsteemi toru. Mis täpselt sellise äärmusliku käitumise võis põhjustada, ei ole seni siiski veel selge.

Sündmuskohale rutanud päästjad asusid olukorda kontrollima, kui kell 13.56 toimus plahvatus. Lööklaines sai raskelt viga kuus inimest: kaks päästjat, kaks politseinikku, üks meedik ja kõnealusest korterist välja toodud mees.

Viimane suri sama päeva õhtul haiglas.

Meedikute kergemat hoolt vajasid ka neli kohalikku elanikku. Paljud ümberkaudsete hoonete aknad purunesid ja elamu õu paiskus täis mitmesuguseid esemeid ja klaasikilde.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles