Sulgpallitreener Mart Siliksaar: tartlaste medalisaak näitab, kui suurt tööd sportlased siin teevad

Lenel Karu
, reporter
Copy
Eesti meistrivõistlustel sulgpallis alistasid noormängijad põnevuslahingutes mitmed favoriidid.
Eesti meistrivõistlustel sulgpallis alistasid noormängijad põnevuslahingutes mitmed favoriidid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel lõppenud täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel sulgpallis jagati välja 24 medalit ning neist 22 tuli Tartusse. Väljakul toimunud lahingud näitasid, et sulgpalli pealekasv on hea ning noored alistasid mängudes mitmed favoriidid.

Tartu sulgpalliklubid jaotasid medalid ära vastavalt: Triitoni mängijad teenisid 14, Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi mängijad viis ja Veeriku Badminton klubi esindajad kolm medalit. Kolme päeva jooksul võistlesid omavahel üle 100 sportlase. 

Triitoni peatreener Mart Siliksaar ütles, et intrigeerivaid mänge oli just veerand- ja poolfinaalides ning noored näitasid väga tugevat tahtejõudu ja mänguoskust. «Näiteks põnevad mängud peeti naiste üksikmängu kolmanda koha nimel, kus noor Helis Pajuste alistas Ramona Üpruse. Väga põneva lahingu pakkusid omavahel ka meeste üksikmängus Karl Kert ja Tauri Kilk, nende kohtumises oli seis vaid mõnepunktilise vahega,» meenutas Siliksaar.

Rõõmsal meelel jälgis ta ka Eesti esireketi Kristin Kuuba sooritusi, kes oli väljakul tippvormis. «Kati Tolmoffiga esimeses mängus võitsid neid noored Catlyn Kruus ja Ramona Üprus nii, et tolmas, aga siis pandi kogemused ja uued käigud mängu ning vormistati võit. Pinge oli aga kogu aeg õhus ja seda oli huvitav jälgida,» rääkis Siliksaar. Pariisi olümpiamängudeks 2024. aastal on Kuuba seadnud suured sihid, käesoleval aastal ootab sulgpallureid ees pidevalt võistlusi ja proovilepanekuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles