Juriidilisse okastraati takerdunud keskkonnaamet tahab tuua Ihaste metsatüli osalised ühise laua taha (1)

Armas Riives
, reporter
Copy

Tartu suurima metsatuka Ihaste tee 18 ümber vindunud tüli teine vaatus algas kolmapäeval, kui kohalikud märkasid metsa ääres giljotiini võtmas maha võsa ja noori puid. Seda vaatamata sellele, et Tartu halduskohtu määrus seiskas raietöö vaidlusalusel kinnistul 11. septembrini. Elanikud kutsusid kohale politsei lausa kahel korral ja nüüd menetleb asja keskkonnaamet, kes püüab punuda lahti vaidluste ümber tekkinud juriidilist okastraati ning osalisi lepitada.

Ihaste elanike kaebuse peale käis kolmapäeval kella 20 paiku metsatukas asja uurimas keskkonnaameti inspektor, kes pildistas üles tehtud teise rinde puude eemaldamise ja fikseeris varem raiutud puude äraveo. Inspektor paikvaatluse tulemusel raiekeelu rikkumist ei tuvastanud.

Ihaste tee 18 maaüksuse ja OÜ Paju Arendus omanik Karin Raid selgitas kolmapäeval Tartu Postimehele, et tegu oli vaid võsa eemaldamisega, milleks kasutati võsaeemaldusgiljotiini. Seda selleks, et rajada kinnistu perimeetri ulatuses piirdeaed. Ühtegi suurt puud seejuures ei langetatud. Võsaeemaldustööd toimusid kooskõlas metsaseaduse paragrahviga 28, mis käsitleb mõistet raie.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles