Tartu rulluisumaratonil tõotab tulla Eesti-Läti maavõistlus

Tartu Postimees
Copy
14. Tartu Rulluisumaraton.
14. Tartu Rulluisumaraton. Foto: Adam Illingworth

Tänavusel rulluisumaratonil tuleb osalejatel arvestada muudatustega, kuid üks on kindel – üritus toimub. Poodiumikohtade nimel hakkavad võistlema nimekad Eesti ning Läti rulluisutajad.

Maratoni võistluskeskus asub Narva maanteel Raadi mõisa juures. Ulatuslike teetööde tõttu on 42, 21 ja 10 kilomeetri asemel 34, 18 ja 8 kilomeetri pikkused rajad.

Meestest on kohal eelmisel aastal üldvõidu võtnud Reinis Znotins (Läti), kellele hakkavad konkurentsi pakkuma eelmise aasta kolmas mees Kaspar Kaljuvee, varem poodiumikohti võitnud Mart Markus ning ürituse kolmekordne tšempion Kert Keskpaik.

Naiste seas selgitavad poodiumikohad välja Agate Priedite (Läti), eelmisel aastal pronksmedali saanud Enel Kõrva ning oma vanuseklassis mitu võitu noppinud Elizabeth Jõgi. Saskia Alusalu ning Kristiine Kalev enda osalemist kinnitanud pole.

Rulluisumaratoni lastesõidud leiavad aset samuti pühapäeval, valida saab kahe distantsi vahel: 500 meetrit ja 1,4 kilomeetrit.

Peamised muudatused, mis osalejaid mõjutavad, on uus asukoht, lühemad distantsid ning COVID-i tõendi esitamise nõue. Lisaks on tänavu üritusel ühekordsete topside ja supikausside asemel korduskasutatavad nõud.

Üle 18-aastastel osalejatel ja ka pealtvaatajatel, kes soovivad pääseda võistlusalale, tuleb esitada COVID-i tõend. Nakkusohutuse tõendamiseks sobivad ürituse päeval kehtivad vaktsineerimiskuuri läbimise, COVID-19 läbipõdemise või negatiivse proovitulemuse tõendid. Maratonipäeval on võimalik kohapeal teha tasuline kiirproov, mis maksab kaheksa eurot (tasuda saab sularahas). Kaasa tuleb võtta ka isikut tõendav dokument.

Koos Eesti Pandipakendiga on nii rajal kui ka toidualal korduskasutatavad nõud. Toidualal on panditopsid ja -kausid, mille eest tuleb tasuda kaks eurot sularahas. Raha saab tagasi, kui anumad on tagastatud.

15. Tartu rulluisumaratoni rajaskeemid on siin, kiirtestimise info siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles