Tartu rulluisumaratonist tõotab kujuneda Eesti-Läti vägikaikavedu

Liisa Salekešina
Copy
Tänavusel üritusel on ühekordsete topside ja supikausside asemel ka korduvkasutatavad nõud.
Tänavusel üritusel on ühekordsete topside ja supikausside asemel ka korduvkasutatavad nõud. Foto: Margus Ansu

Tänavusel rulluisumaratonil tuleb osalejatel arvestada mitme muudatusega: distantsid tulevad lühemad, asukoht on uus ning osalemiseks tuleb esitada Covidi-tõend. Siiski lähevad võistlustulle nimekad Eesti ja Läti rulluisutajad. 

Võistluskeskus asub seekord Narva maanteel Raadi mõisa juures. Ulatuslike teetööde tõttu on 42, 21 ja kümne kilomeetri asemel 34, 18 ja kaheksa kilomeetri pikkused rajad.

Meestest on kohal eelmisel aastal üldvõidu saanud Reinis Znotins Lätist, kellele pakuvad konkurentsi eelmise aasta maratoni kolmas mees Kaspar Kaljuvee, varem mitmeid pjedestaalikohti võitnud Mart Markus ning ürituse kolmekordne tšempion Kert Keskpaik.

Naiste seas selgitavad võitjat Agate Priedite, eelmisel aastal pronksmedali saanud Enel Kõrva ning oma vanuseklassis võite noppinud Elizabeth Jõgi. Saskia Alusalu ja Kristiine Kalev enda osalemist kinnitanud pole.

Üle 18-aastastel osalejatel ja ka pealtvaatajatel, kes soovivad pääseda võistlusalasse, tuleb esitada Covidi-tõend. Nakkusohutuse tõendamiseks sobivad ürituse toimumise päeval kehtiva vaktsineerimiskuuri läbimise, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse testitulemuse tõend. Maratonipäeval on võimalik kohapeal teha tasuline kiirtest, mis maksab kaheksa eurot ja mille eest tuleb tasuda sularahas. Kaasa tuleb võtta ka isikut tõendav dokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles