Kurvastav igivana vaidlus: kas Tartu peab arenema või mitte?

, OÜ Paju Arendus omanik
Copy
Karin Raid
Karin Raid Foto: Erakogu

Tänavu kevadel omandas OÜ Paju Arendus aastaid eraomanduses olnud maatüki Ihaste tee 18, et suurendada ala väärtust ja luua sinna täisväärtuslik elukeskkond, millest saaksid rõõmu tunda paljud tartlased. Arendajana oleme täitnud kõiki linna ja keskkonnaameti nõudmisi ning saanud arendamiseks vajalikud load ja kooskõlastused. Meie eesmärk on säilitada seda, millel on puhkealana väärtus, ning luua juurde terviklikult seda, mis mõjutaks positiivselt kogu piirkonna väärtust.

Kevadel hindasime koostöös metsandusspetsialistidega kinnistu metsaala, millest selgus, et seda ei ole aastakümneid keegi hooldanud. Suur osa puudest on haiged või oma eluea lõpus. Kase, lepa ja muude lehtpuude tihnik on muutunud linlastele kasutamiskõlbmatuks – see on pime ning ohte peitev padrik, kus ei ole võimalik jalutada, sportida ega lastel mängida.

Metsandusspetsialistide nõuannetele tuginedes otsustasime, et kinnistu neil aladel, mida saab pinnast planeerides jätta metsaga haljasaladeks, teeme metsa tervise huvides sanitaar-, harvendus- ja valik­raiet. Metsa tervise huvides on vaja puudele valgust ja kasvuruumi, mida praeguses tihnikus ei ole. Muudatused on vajalikud, et mets oleks tulevikus tervem, kasutuskõlblik ja säiliks ka aastate pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles