Tartlased muudavad välisministeeriumi palvel traditsiooni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased on harjunud vabariigi aastapäeval kell 10 Tähetorni juurde kogunema.
Tartlased on harjunud vabariigi aastapäeval kell 10 Tähetorni juurde kogunema. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ehkki Tartu Tähetornis lehvib lipp juba aastakümneid ööpäev läbi, langetatakse ta tänavuse iseseisvuspäeva eel, et saaks ta päikesetõusul presidendi ja telekaamerate ees taas masti vedada.

Tartlased on harjunud, et vabariigi aastapäeval kogunevad üliõpilaste korporatsioonid, meestelaulu selts, pasunakoorid ja vabadusvõitlejad hommikul kella kümneks tähetorni juurde, peetakse kõnesid ja lauldakse, kirjutab Õhtuleht.

Sel aastal ei saa ülikoolilinna patrioodid pealinna Pika Hermanni liputseremooniat televiisorist vaadata, vaid peavad ka ennast mitu tundi varem välja ajama. Vabariigi aastapäeva pidustuste pikka nimekirja lihtsalt kuulub hommikune pidulik lipuheiskamine ja nii pani pidupäeva sündmusi koordineeriv Välisministeerium ette, et sel korral peab eelmisel õhtul lipu Tähetornist alla võtma ka Tartus.

Lipu langetavad 23. veebruaril ilma erilise tseremooniata Tähetorni juhataja koos Tartu akadeemilise meeskoori juhi Peeter Veskega, kes ka järgmise hommiku päikesetõusu ajal lipu uuesti heiskavad. Välisministeerium olevat Leppoja sõnul põhjendanud lipuheiskamise vajalikkust sellega, et see aitab rõhutada päevale kohast erilist pidulikkust.
 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles