Covid-19 tõendeid loovad ja väljastavad ka sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktid

Tartu Postimees
Copy
Foto: Evelin Lumi

Sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktid võtavad vastu avaldusi Euroopa Liidu Covid-19 tõendite loomiseks eestlastele ja Eesti isikukoodi omavatele välismaalastele, kellel ei ole võimalik neid endale ise patsiendiportaalis (digilugu.ee) luua.

Kui seni väljastas inimesele vajadusel tõendi tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) Tallinnas, siis nüüd tekib inimestele see võimalus sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktides üle Eesti.

Lisaks Tallinnale hakkava ELi Covidi-tõendeid vaktsineerimise, negatiivse testi või läbipõdemise kohta väljastama ka sotsiaalkindlustusameti Tartu, Pärnu, Rakvere, Rapla, Türi, Valga, Viljandi, Võru, Haapsalu, Jõgeva, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kuressaare, Kärdla, Narva, Paide, Põlva, Rakvere, Rapla, Türi, Valga, Viljandi ja Võru teeninduspunkt.

Tartu linna teeninduspunkt

  • Pepleri 35
  • avatud E 8.30–18, T, K, N 8.30–16.30, R 8.30–13
  • infotelefon 612 1360

Sotsiaalkindlustusametisse pöörduvatel välismaalastel peab tõendi loomiseks olema Eesti isikukood ja isikut tõendav dokument. Kõik tõendi soovijad saavad juba eelnevalt täita avalduse ja selle välja printida. Avaldus tuleb viia sobivasse sotsiaalkindlustusameti teeninduspunkti ning seejärel saadetakse ELi Covidi-tõend kolme tööpäeva jooksul inimese e-posti aadressile.

Kuigi vaktsineerimistõendi saab luua ka juba peale üht vaktsineerimist, siis selleks, et osaleda Eestis üritustel, peab vaktsineerimiskuur olema lõpetatud. Teenus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles