Seitsme kuuga laekus Tartu linna eelarvesse 63 protsenti tuludest

Tartu Postimees
Copy
Tartu linn.
Tartu linn. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu seitsme kuuga laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 118,1 miljonit eurot, mis moodustas 63 protsenti tulude eelarvest. Tulud on olnud 8,6 miljonit eurot suuremad kui kulud.

Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mida laekus 57,1 miljonit eurot ehk 63 protsenti eelarvest. Maksutulusid kokku laekus 59,1 miljonit eurot. Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu. Toetusi on laekunud 43,8 miljonit eurot, kaupade ja teenuste müügist 10,4 miljonit eurot, põhivara müügist 3,8 miljonit eurot ning muid tulusid 1,0 miljonit eurot, sh Tartu Veevärgilt dividende 0,5 miljonit eurot.

Kulude maht on olnud 109,5 miljonit eurot ehk 52 protsenti eelarvest. Tööjõukulud on olnud 50,8 miljonit eurot, majandamiskulud 30,3 miljonit eurot, toetusi on antud 13,5 miljonit eurot, põhivara soetuseks on kulunud 14,7 miljonit eurot ning intressikuludeks 0,2 miljonit eurot. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse (56,1 miljonit eurot) ja majanduse (16,2 miljonit eurot) valdkonnas.

Investeeringute eelarve täitmine on kolme kuuga 38 protsenti peamiselt seoses jätkuvate investeeringutega möödunud aastast (Tüve 2 ja 4 sotsiaalüürimajade rajamine, Riia tänava viadukti ja tunnelite ehitus ning Vaksali tämav – EMÜ – Waldorfi kool kergliiklustee ehitus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles