Hiphopifestivalil peab politsei endiselt probleemiks alko- ja narkojoobes juhte

Tartu Postimees
Copy
Hip-hop festivalil tabas politsei mitmeid joobes juhte.
Hip-hop festivalil tabas politsei mitmeid joobes juhte. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalavahetusel Elvas toimunud Eesti hiphopifestivalil tabas politsei mitukümmend joobes sõidukijuhti, avastas hulgaliselt teisigi rikkumisi ning andis vanematele üle kümmekond joobes alaealist.

Kolme festivalipäeva jooksul kontrollisid politseinikud Elvas ja selle lähiümbruses ühtekokku 5508 sõidukijuhti, kelle seast avastati 40 joobes juhti. Neist omakord 13 olid tarvitanud narkootilist ainet, mistõttu toimetati nemad narkoekspertiisi. Lisaks avastati festivalialalt kümmekond joobes alaealist, neist ühe teekond viis Tartu vanglase kainenema ning teised anti üle lapsevanemaile. Lisaks tabas politsei mitmeid kihutajaid, juhtimisõiguseta juhte, ülerahvastatud sõidukeid, turvavööta juhte ning fikseeris hulga teisigi rikkumisi.

Tartu patrulltalituse juhi Argo Arukase sõnul on selle ürituse ajal tehtava kontrollreidi tulemused aastastaastasse ühtviisi halvad. «Olgugi et festivali külastajatele on teada, et politsei suunab sel ajal teravdatud pilgu festivali piirkonnas eeskätt liikluses toimuvale ning sealsele avalikule korrale, tabame ikka kümneid ja kümneid joobes juhte, purjus alaealisi ning lahutame hulga agressiivseid kähmlusi,» loetles patrulltalituse juht.

Roolist tabatud narkojoobes juhtide osas tõdes politseinik, et selline sohver on liikluses täpselt sama ohtlik kui alkoholi tarvitanud juht. «Mõlema aja- ja ruumitaju ning koordinatsioon on häiritud ja õnnetused kerged juhtuma,» sõnas ta.

Arukase nentis, et festivali piirkonnast tabatud ohtlike juhtide kõrval paneb muretsema seegi, kui kergek käel vanemad oma alaealisi lapsi öiseks ajaks kodust välja lubavad. «Politsei huviorbiiti sattunud noorukite vanematega suhtlusest ilmnes, et paljud vanemad tegelikult üldse ei teagi ega huvitu sellest, kus nende laps hilisõhtusel ajal või öösel liigub. Veel vähem teavad nad seda, kellega noor seltsib,» märkis kontrollreidi läbiviinud talituse juht nördinult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles