Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Riia ringristmikul saab mahapöördeid sooritada vaid esimeselt sõidurajalt (2)

Copy
Riia ringi ehitustööde tõttu tohib seal mahapöördeid sooritada ainult esimesest sõidureast.
Riia ringi ehitustööde tõttu tohib seal mahapöördeid sooritada ainult esimesest sõidureast. Foto: GRK Infra AS

Ehitustööde tõttu on muutunud ajutine liikluskorraldus Riia ringristmikul. Kui seni sai ringilt väljuda mõlemalt sõidurajalt, siis edaspidi on ringilt väljumine lubatud vaid parempoolselt rajalt.

Ehituse peatöövõtja GRK Infra AS objektijuht Ergo Paas selgitas, et ümberkorraldus peaks sõitmise ajutisel ringil muutma juhtide jaoks lihtsamaks ning turvalisemaks. «Kui varem oli ringil esimesel rajal liiklejal kohustus sooritada väljasõit esimesele ristuvale teele, siis nüüd seda nõuet enam pole. Ei tohiks enam tekkida olukordi, kus esimesel rajal liikuv juht avastab end ootamatult sundseisus, kuigi sooviks valida mõne järgneva väljumistee.»

Uue skeemi järgi saab ka parempoolsel rajal liikleja valida, kas jätkata sõitu ringil või teha mahapööre. Teises reas liiklejad pöördeid teha ei saa, selleks tuleb esmalt reastuda. Esimesel rajal liiklejail palutakse olla heasoovlikult tähelepanelikud ning võimaldada tõmbluku meetodil reastumist.

Paas kinnitas, et uuenenud liikluskorraldust kajastavad nii selgitavad infotahvlid ringile viivate teede ääres kui ka liiklusmärgid ning teekattemärgitus ringristmikul.

Kergliiklejatele ning jalakäijatele on eraldi ajutine ligipääs Lõunakeskusele rajatud kesklinna poolt tulijatele Metsmaasika tänava ristmikult ning Valga poolt teaduspargi eest.

Liikluskorralduse on koostöös transpordiametiga välja töötanud OÜ Ramudden. Ehitaja hinnangul kehtib rakendatav liiklusskeem Riia ringil umbes järgmised 10 kuud, misjärel peaks uus, turboringristmik kasutusvalmis saama.

Tagasi üles