Gaasiplahvatuses said raskeid põletushaavu äsja teenistusse asunud politseinikud

Copy
Päästja Jaama 77 gaasiplahvatusest tekkinud tulekahju kustutamas.
Päästja Jaama 77 gaasiplahvatusest tekkinud tulekahju kustutamas. Foto: Kristjan Teedema

Eile kell 13.44 sai häirekeskus väljakutse Tartusse Jaama tänav 77 korterisse, kust immitses gaasilõhna. Teada oli, et korteris viibinud mees oli alkoholijoobes ning ennast tuppa sulgenud. Nii reageeris sündmuskohale peale päästjate ja kiirabi ka politseipatrull – just viimastele osutus sündmuste edasine käik kõige raskemaks.

Kohale jõudnud päästjad asusid korterist, kust immitses välja gaasilõhna, päästma 46-aastast meest, teadmata, et appi mindi mitte lihtsalt ohvrile, vaid järgneva plahvatuse tahtlikule korraldajale. Et korteriuks oli lukus, sisenesid päästjad teise korruse korterisse viimaks läbi akna. Seejärel avasid kaks päästjat ukse ka trepikojas oodanud kahele politseinikule ja kiirabitöötajale. Sündmus oli suunatud sellele, et saada korterist kätte kannatanu ja hakata ruume tuulutama. 

Tänasel pressikonverentsil andsid sündmustest ülevaate Tartu kiirabi juht Veronika Reinhard (vasakult), Lõuna prefekt Vallo Koppel, Tartu linnapea Urmas Klaas, Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja.
Tänasel pressikonverentsil andsid sündmustest ülevaate Tartu kiirabi juht Veronika Reinhard (vasakult), Lõuna prefekt Vallo Koppel, Tartu linnapea Urmas Klaas, Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja. Foto: Madis Perli
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles