Ohvriabi kutsub Tartu gaasiplahvatusega seotud inimesi aruteluringi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi kutsub Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimesi aruteluringi.
Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi kutsub Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimesi aruteluringi. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi pakub lisaks kriisitelefonile ja veebivestlusele plahvatusega seotud inimestele ka võimalust osaleda taastavas aruteluringis, mis leiab aset järgmisel kolmapäeval, 18. augustil kl 15.00–18.00 Tartu Raatuse koolis.

Eile aset leidnud plahvatus oli traumeeriv sündmus, mis puudutas paljusid ning tekitas inimestes erinevaid tundeid. Kõikidele asjaosalistele, keda sündmus otseselt või kaudselt puudutab, pakub sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ööpäevaringset psühholoogilist esmaabi ohvriabi kriisitelefonil 11 6006. Need, kes helistada ei saa või ei soovi, saavad nõustajaga suhelda veebivestluse teel aadressil www.palunabi.ee.

Samuti pakub ohvriabi sündmusega seotud kogukonnale võimalust osaleda taastavas aruteluringis, kus juhitud vestlusringis saab väljendada juhtunuga seotud mõtteid ja tundeid, kuulata ka teiste mõtteid ning leida hingelist tasakaalu.

Aruteluring Tartu gaasiplahvatusega seotud inimestele leiab aset kolmapäeval, 18. augustil kl 15.00–18.00 Tartu Raatuse koolis (ruum täpsustub, info pannakse uksele). Osalemissoovist tuleb anda teada Annegrete Johansonile (tel 5919 5182, annegrete.johanson@sotsiaalkindlustusamet.ee).

Aruteluringi juhivad kaks väljaõppe saanud juhendajat, kes annavad osalejatele võimaluse jagada oma tundeid turvalises ruumis nii palju, kui nad soovivad, andmata hinnanguid, analüüsimata või kokkuvõtteid tegemata. Osalemine aruteluringis annab inimestele tagasi turvatunde ning aitab kaasa hirmu vähendamisele. Samuti annab see osalejatele võimaluse näha, mida igaüks teha saab, et selliseid olukordi ei juhtuks või kuidas taolisest situatsioonist välja tulla. Taastava ringi kohtumised aitavad leida tasakaalu, hingerahu ning tervendavad kogukonda pärast traumeerivaid sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles