Plahvatuse tõttu annab linn perekondadele tasuta hotellitoa ja pakub psühholoogilist abi (1)

Armas Riives
, reporter
Copy
Peale eilset gaasiplahvatust uuris linn esmajärjekorras välja need, kellel on plahvatuse tõttu vaja ajutist peavarju. Selleks puhuks pandi valmis toad Tartu kutsehariduskeskuse Kopli tänava hotellis.
Peale eilset gaasiplahvatust uuris linn esmajärjekorras välja need, kellel on plahvatuse tõttu vaja ajutist peavarju. Selleks puhuks pandi valmis toad Tartu kutsehariduskeskuse Kopli tänava hotellis. Foto: Kristjan Teedema

Eile pärast Jaama tänaval aset leidnud gaasiplahvatust tegid linna sotsiaaltöötajad esimeses järjekorras selgeks, kas mõni plahvatuspaiga lähikonnas elav inimene vajab ajutist peavarju. Selleks puhuks olid juba valmis pandud toad kutseõppekeskuse hotellis Kopli tänaval. Samuti on kõigil abivajajatel võimalik saada igakülgset psühholoogilist tuge. 

Tartu sotsiaaltööteenistuse juhataja Inge Kool ütles, et Kopli tänava kutsehariduskeskuse hotelli kasutas eile kaks inimest ühest perest. Samuti võttis eile hilisõhtul ühendust üks naine lapsega, kes täna õhtul hotellis toa võtab. Tõenäoliselt tuleb homme ka välismaalt tagasi üks pere, kes öömaja vajab, lisas Kool, kuid selle pere liikmete arv pole praegu täpselt teada.

Samas oli teada, et veel mitu elanikku liikusid pärast plahvatust sugulaste või tuttavate juurde. «Hotellisoovijaid tuleb seega jooksvalt juurde, sest eluruumide taastamine võtab aega ja ei sobi nii pikalt olla oma tuttavate ja sõprade juures, kuhu algselt mindi,» rääkis Kool. Seetõttu paigutab linn lähiajal hotelli arvatavasti veel mitu peret.

Kool ütles, et õnneks nii Jaama 77, kus plahvatus toimus, ja kõrval kahjustada saanud Pärna 10 maja oli kindlustatud. Kui kiiresti saadakse kindlustusandjaga ühendust ning selgeks, kaua remont aega võtab, selgub lähiajal. Kuni tööd kestavad, katab abivajajate hotellikulu linn. Hotellis saab hommikusööki ja lõunat, kuid pole õhtusööki ning ka võimalust ise süüa valmistada. 

Kui aga selgub, et kulu läheb kindlustuse alla, siis katab kulud kindlustus, ütles Kool, kuid praegu on asi veel selgitamisel.

Kool ütles, et kel on õnnetuse tõttu tekkinud küsimusi või lahendamist vajavaid muresid, on oodatud temaga ühendust võtma ametitelefonil 5866 7710.

Näiteks pakuti ka ühele purustatud akendega korteris elavale vanaprouale koristusteenus. Kui taolisi abipalveid tuleb veel, siis kindlasti aitame, kinnitas sotsiaalvaldkonda kureeriv Tartu abilinnapea Mihkel Lees.

Samuti helistavad linna sotsiaalosakonna töötajad nii Jaama 77 kui ka Pärna 10 korterite elanikele, et vajaduse korrall neile infot anda ja uurida, kuidas linn saab neile abiks olla.

Eile õhtul jäid politseinikud plahvatuspaiga juurde kuni täna hommikuni, et vajaduse korral abistada ka neid, kes alles hilja õhtul koju saabuvad. Politsei Tartu piirkonnavanem Siim Linnard ütles, et praegu teadaolevalt õhtutundidel koju saabujaid ei olnud.

Kool ütles, et tänaseks on ka selge, et inimesed vajavad psühholoogilist tuge. Selleks puhuks on olemas sotsiaalkindlustusameti ohvriabi kriisitelefoni 11 6006, kuhu saab pöörduda abi küsimiseks ööpäev ringi.

Kes ei taha pöörduda telefonitsi, saab seda teha ka abi veebis aadressil www.palunabi.ee. Juba on teada, et linn koos sotsiaalkindlustusametiga korraldab tuleval kolmapäeval gaasiplahvatuses kannatada saanutele või sealse kogukonna inimestele taastava aruteluringi, kinnitas Kool. Esialgsetel andmetel toimub see Raatuse koolis, kuid see pole veel kinnitatud. Sellest antakse teada linna infokanalites.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles