Plahvatanud korteris viibinud mees suri

Tartu Postimees
Copy
Kortermajas toimunud ränk plahvatus tekitas ohtralt purustusi ja võttis korteris viiminud mehe elu.
Kortermajas toimunud ränk plahvatus tekitas ohtralt purustusi ja võttis korteris viiminud mehe elu. Foto: Kristjan Teedema

Mees, kes viibis neljapäeva pärastlõunal Tartus Jaama tänaval korteris, milles kärgatas ränk gaasiplahvatus, suri saadud vigastustesse haiglas.

Neljapäeval kell 13.44 teatati häirekeskusele, et ühes Tartu Jaama tänava elumajas immitseb korteriukse vahelt gaasilõhna ning ust ei avata. Kohale rutanud päästjad asusid kontrollima olukorda, kui kell 13.56 toimus plahvatus, mis raputas suurt osa Tartust.

On alust arvata, et plahvatus võis olla tahtlikult tekitatud, mistõttu uurib prokuratuur juhtunut plahvatuse tekitamise paragrahvi järgi. Tartu Postimehe andmetel lukustas joobes mees end korterisse ja peagi hakkas sealt lekkima gaasi. Kas põhjuseks oli eelnev tüli lähedasega, seda selgitab prokuratuur praegu käimasolevate menetlustoimingutega.

Lööklaines sai raskelt viga kuus inimest: kaks päästjat, kaks politseinikku, üks meedik ja samast korterist välja toodud mees. Viimane suri õhtul haiglas.

Veel neljale kohalikule inimesele andsid meedikud kohapeal esmaabi.

Juhtunu tagajärjel purunesid paljud ümbruskondsete hoonete aknad ja elamu õu paiskus täis mitmesuguseid esemeid. Teada on, et kahe 20. eluaastates politseiniku seisund on väga raske. Plahvatuse oletatav põhjustaja viibis korteris üksi, ent operatiivtöötajad olid vahetus läheduses ja said seetõttu lööklaines tõsiselt viga.

Korteris puhkenud tulekahju lokaliseeriti kella 14.30ks ning kell 16.09 lugesid päästjad sündmuse likvideerituks. Lisaks tulekahju kustutamisele kontrollisid päästjad üle kõik plahvatuses kannatada saanud hooned ega tuvastanud täiendavat ohtu.

Copy
Tagasi üles