Professor Starkopf: näha on aeglast, aga veenvat haiglaravi kasvu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige professor Joel Starkopf ütles, et jõutud on olukorda, mil nii kliinikumi kui ka teiste Lõuna meditsiinistaabi haiglate COVID-19 voodikohtade täituvus on 100 protsendi piiril. Juurde tuleb juurde luua täiendavaid voodikohti, ja see kõik sünnib millegi arvelt.
Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige professor Joel Starkopf ütles, et jõutud on olukorda, mil nii kliinikumi kui ka teiste Lõuna meditsiinistaabi haiglate COVID-19 voodikohtade täituvus on 100 protsendi piiril. Juurde tuleb juurde luua täiendavaid voodikohti, ja see kõik sünnib millegi arvelt. Foto: Ragnar Peets

Tartumaale lisandus esmaspäevast eilseni 195 uut koroonaviirusega nakatunut. Eile oli Tartu ülikooli kliinikumis ravil kümme koroonapatsienti. Neist üks vajab intensiivravi, ka on ta juhitaval hingamisel.

Kliinikumi juhatuse liige professor Joel Starkopf sõnas, et koroonaviirusega võitlemise vaatest oleme praegu samas seisus kui mullu novembris ning Maarjamõisa haiglas ollakse valmis töökorralduse muudatusteks.

Näha on aeglast, aga veenvat haiglaravi vajaduse suurenemist, mida saab ka nakatumise kasvu põhjal eeldada, nentis professor Starkopf. Viimase nädala-kahe jooksul on lisandunud haiglaravile kuni kaks patsienti päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles