Ihaste tee 18 kinnistu, kus kasvab Tartu linna suurim ehk 22,2 hektari suurune metsatukk, sai hoolimata elanike protestidest keskkonnaametilt raieloa. Ka linnavalitsus ei tee takistusi, et ettevõte, kinnistu omanik Paju Arendus saaks metsas alustada raietööd ligi 16 hektaril, millest üle kümnel hektaril tuleb lageraie. Nüüd püüavad Ihaste elanikud leida võimalusi, kuidas langetusmasin seisata ja mets päästa.

Metsatuka saatuse Ihastes otsustas juba 2005. aasta linna üldplaneering, mis näeb sinna ette vähemalt 13 hektarit väikeelamute arendamiseks ning 5,3 hektarit rohealaks. Sellega on ka kohalikud leppinud, kuid kõnealuse metsatuka kõrval elav Siiri Maimets ei mõista, miks raie otsused niivõrd ruttu läbi läksid, miks elanikke ei kaasatud ning miks arenguprotsessi varjutab ähmane asjaajamine. «Meil lihtsalt ei olnud aega, kui juba võeti metsa maha,» sõnas Maimets.

Puud maha, siis plaanid

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.