Plahvatuskoha naabrid räägivad probleemsest mehest (3)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kortermaja plahvatus ja põleng Tartus.
Kortermaja plahvatus ja põleng Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval Jaama tänava kortermaja teisel korrusel kärgatanud plahvatus oli sedavõrd tugev, et jälgi toimunust võis leida kümnete meetrite kauguselt. Tugev lööklaine läbis ka naabermaju ning purustas sealgi ridamisi aknaid. Kuigi ametkonnad pole plahvatuse võimalikku põhjust veel avalikult välja pakkunud, olid ümbruskonna elanikud veidi pärast kärgatust altid oma teadmisi jagama ja oletusi tegema. Peamiselt viidati ühele asotsiaalsete elukommetega mehele.

«Seal elas üks mees oma emaga. Ta saigi seni elus hakkama vaid tänu oma ema arukusele,» seletas naabertrepikojas elav Tiiu. Ühtlasi märkis ta, et arvas plahvatust tajudes, et nüüd küll kukub kogu maja kokku.

«Maja ees olid juba enne pääste- ja politseiautod. Ametnikud olid korterisse juba sisenemas, kui pauk käis. Ilmselt said nad kogu selle pahvaka endale näkku,» jätkas Tiiu.

Tiiu naaber, kes keeldus ajakirjanikule oma nime ütlemast, lisas lühidalt, et tema teada oli korteri peremees asotsiaalsete elukommetega endine vang. Pikemalt ta aga oma taustateadmist jagama ei soostunud.

«Olin parasjagu viiendal, kui plahvatus juhtus. Trepikoja kaudu õue joostes ma leeke ei näinud, aga kõik aknad olid kildudeks,» rääkis plahvatuse kohast kolm korrust kõrgemal elav 26-aastane Karl. Tema nägi oma silmaga põletushaavade ja söestunud riietega ametnikke.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles