Väärt jääkidest valmib nii pesto kui ka silo

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Maaülikooli aiandustudengid käivad juuli keskpaigast saati Rõhu kaitseaias pea iga nädal abis viinamarjalehti korjamas. Katse tarvis on lehed juba silohoidlasse viidud, viinapuid tuleb aga marjade küpsemiseks nüüdki lehtedest tühjendada.
Maaülikooli aiandustudengid käivad juuli keskpaigast saati Rõhu kaitseaias pea iga nädal abis viinamarjalehti korjamas. Katse tarvis on lehed juba silohoidlasse viidud, viinapuid tuleb aga marjade küpsemiseks nüüdki lehtedest tühjendada. Foto: Sille Annuk

Tartust veerandtunni sõidu kaugusel Rõhul hakati maaülikooli katseaias 14 aastat tagasi kasvatama ja uurima viinapuid. Kandeikka jõudnud taimedega on kümnendi jooksul tehtud omajagu katseid, muu hulgas on uuritud marjade ja lehtede biokeemilist koostist ning järele proovitud on ka mitu veinitehnoloogiat. Nüüd on käsile võetud lehtedest väärtusliku loomasöödalisandi valmistamine.

Maaülikooli katsejaamas, Tartust veerandtunni sõidu kaugusel Rõhul hakati 14 aastat tagasi kasvatama ja uurima viinapuid. Kandeikka jõudnud taimedega on kümnendi jooksul tehtud omajagu katseid, muu hulgas on uuritud viinamarjade ja lehtede biokeemilist koostist ning katsetatud on ka erinevaid veinitehnoloogiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles