Tartumaal on seitse aktiivset koroonakollet, muret teeb teadmata nakatumiskohaga haigete suur osakaal

Armas Riives
, reporter
Copy
Pildil töö Tartu vaktsineerimiskeskuses.
Pildil töö Tartu vaktsineerimiskeskuses. Foto: Margus Ansu

Viimase ööpäevaga lisandus Eestisse 290 koroonapositiivset, neist Tartumaale 36. Aktiivseid koroonakoldeid on Tartumaal sedapuhku seitse, milles haigeid 92.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht ütles, et muret teeb teadmata nakatumiskohaga haigete suur osakaal, mis on 32 protsenti kõikidest nakatumistest. Peamiselt nakatuvad haiged perekonnas või ka meelelahutusasutustes koos sõpruskonnaga.

Tartumaa haigestunute keskmine vanus on 31 aastat, enim haigestunuid on vanusegrupis 20–29. «Haigusnähtudest kurdavad hetkel haiged kõige enam palaviku ja köha-nohu üle,» sõnas Luht.

Tartumaal on hetkel seitse aktiivset koroonakollet, milles kokku haigeid 92. Juuli keskel Tartu ööklubis Shooters levinud haiguse tõttu on praegu tekkinud kolm koroonakollet, kuid juba on tekkimas ka neljas. Kokku on meelelahutuskolletes haigestunuid 50.

«Kahjuks, jah, peame tõdema, et haigestumine kasvab lõuna regiooni kõikides maakondades,» tõdes Luht.

Ööpäevaga lisandus kokku 290 koroonapositiivset

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 128 inimesel. 87 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 36, Pärnumaale 28, Jõgeva-, Viljandi-, Võru- ja Ida-Virumaale 12 uut nakatunut. Raplamaale lisandus 9, Valgamaale 8, Lääne-Virumaale 7, Järvamaale 5, Põlva- ja Saaremaale 4, Läänemaal 2 uut nakatunut. Hiiumaale ei lisandunud ühtegi nakatunut. 11 juhul puudus rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Uutest nakatunutest 217 ehk 74,8 protsenti olid vaktsineerimata. 13 nakatunu vaktsineerimiskuur on pooleli ning 60 ehk 20,7 protsenti nakatunu vaktsineerimiskuur on lõpetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles