Galerii Parimad BMX sõitjad selgusid tugevas konkurentsis ja ainult eestlaste osavõtul

Copy

Nädalavahetusel selgitati Tartus välja Eesti noorte meistrid BMX krossis ning Balti karikavõistluste võitjad. Kuigi kohale ei saanud tulla koroonaviiruse piirangute tõttu Läti sõitjad, pakkusid võistluste peakorraldaja Jaan Veeranna sõnul eestlased üksteisele piisavalt pinget.

Kuna tegemist oli Eesti noorte meistrivõistluste viimase etapiga, oli kogu suve kestnud pinge lõpuks jõudnud haripunkti ja harjutatud oskusi sai kohtunikele ette näidata. Nelja etapi tulemusel Eesti meistrid välja selgitada on Jaan Veeranna sõnul mõistlik. «Meil on küll olnud lahkarvamusi sõitjatega, kes leiavad, et võitjad võiks selguda ühe etapiga. Meie süsteem on aga ennast tõestanud, välistab juhused ja tõelised favoriidid saavad auhinnad,» lisas Veeranna.

Balti karikavõistluste parimad pidid sel aastal seoses pandeemiaga välja selgitama ainult Eesti ratturid omavahel. «Tase selle võrra küll nõrgem polnud, sest kohal olid meie parimad. Ei saa väita, et kui lätlased oleks tulnud, siis oleks nad kindlasti kohe ka võitnud,» rääkis Veeranna.

Suvel treenisid tema sõnul Velo spordiklubi sõitjad pidevalt, iga ilmaga ning seetõttu on lastel jaksu ka sügiseks. Kuigi välihooaeg möödus hästi, on Veerannal kahju ainult augustis ära jäänud MM-ist. 

Lapsevanemad raja ääres olid pühapäeval kohati karmimad kui kohtunikud ise ning mõne ebaõnnestumise üle oli isal või emal lapsele palju ette heita. Veeranna sõnul on lapsevanemad sageli liiga emotsionaalsed. «Lätis olen oma silmaga olnud tunnistajaks näiteks olukorrale, kus 6-aastane laps tegi sõiduvea ning finišis karjus ühel pool ema, teisel pool isa ja laps nuttis lahinaga. Kuidas nii üldse järgmiseks võistluseks motivatsiooni jääb,» küsis Veeranna.

Näiteks Velo spordiklubis lapsevanemad treeningutel ei osale, et vältida sõitjate segamist. Võistlusele on kõik lahkelt oodatud ja kedagi keelata ei saa. 

Praegu uued riigis kehtestatud reeglid BMX rattureid eriti ei sega. «Ma ei kurda, kui vaadata näiteks Läti olukorda, kus reeglid on sama karmid kõigile. Võistlustele pääsevad ainult kontrollitud inimesed, iga lapse kohta üks täiskasvanu ja teiste sõite vaatama jääda ei tohi,» rääkis Velo spordiklubi juht.

Veel suve lõpus võtab ta oma BMX krossi sõitjatega ette uue katsumuse, kui ratturid lähevad proovima maanteesõitu ning õpivad toime tulema hoopis teistsuguse pingega. BMX krossi sisehooaeg algab 20. novembril 11. Tartu Linna karikavõistlustega, mis korraldatakse vastvalminud BMX krossikeskuses (Ravila 80).

Eesti noorte meistrivõistluste võitjad sarja kokkuvõttes: 

Vanuseklass B6: Ralf-Roland Kruus (Peloton)

Vanuseklass G7-8: Laura Kiss (TÜASK)

Vanuseklass B7-8: Ever Richard Rannamets (Airpark Spordiklubi)

Vanuseklass G9-10: Paula Palmiste (TÜASK)

Vanuseklass B9-10: Jakob Maaten (Tartu SK Velo)

Vanuseklass B11-12: Ruudi Lumiste (TÜASK)

Vanuseklass G13-14: Ete Vapper (Airpark Spordiklubi)

Vanuseklass B13-14: Sten-Tristan Raid (TÜASK)

Vanuseklass G15-16: Mirjam Raun (TÜASK)

Vanuseklass B15-16: Tõnis Mugra (TÜASK)

Balti karikavõistluste võitjad sarja kokkuvõttes:

Vanuseklass B7-8: Jesse Laur (Airpark Spordiklubi)

Vanuseklass B9-10: Jakob Maaten (Tartu SK Velo)

Vanuseklass B11-12: Ruudi Lumiste (TÜASK)

Vanuseklass B13-14: Joonas Vaikmäe (Tartu SK Velo)

Vanuseklass G15-16: Mirjam Raun (TÜASK)

Vanuseklass B15-16: Kristofer Raul Puri – individuaalvõistleja

Võistlusklass EM: Ardo Oks (Peloton)

Võistlusklass Cruiser: Kaarel Maaten (Tartu SK Velo)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles