Jalgpalliklubi avas Raadil uue kodustaadioni

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Holm Panga juhatuse esimees Rauno Klettenberg ja Tartu JK Welco tegevjuht Edgar Leht.
Holm Panga juhatuse esimees Rauno Klettenberg ja Tartu JK Welco tegevjuht Edgar Leht. Foto: JK Welco

Tartu JK Welco avas laupäeval Raadil uue kodustaadioni, mis hakkab kandma Welco pikaajalise peasponsori Holmi panga järgi nime Holm Park.

Staadionikompleksi rajamine sattus äärmiselt keerulisse koroonaaega. Kõigi tagasilöökide kiuste on poolteist aastat tagasi alanud ehitustööd nüüdseks jõudnud faasi, kus väljakut saab iga päev treenimiseks kasutada. Laupäeval korraldas JK Welco koos oma noortesüsteemi WJK Santose kogukonnaga uues kodus esimese perepäeva ja traditsioonilise sõprade jalgpalliturniiri, et esmalt avada staadion oma klubiliikmetele. Keerulise majanduskeskkonna kiuste loodab Welco jätkata staadioni arendamist juba lähikuudel, kui väljaku kõrvale hakkab kerkima ka puidust tribüünihoone. Kogu kompleks saab täies hiilguses valmis järgmisel suvel, siis on klubil plaanis korraldada kogu staadionikompleksi pidulik avamine.

Tartu Welco tegevjuht Edgar Leht rõõmustas, et klubi leidis väärikas asukohas paiknevale staadionile – kompleks asub otse Eesti Rahva Muuseumi vastaskrundil – ka väärika nimisponsori. «Mul on väga hea meel, et meie pikaajaline peasponsor on otsustanud jätkata seda teed koos Welcoga ning meeletu töö ja hingega rajatud staadion kannab just Holm Parki nime. See loob usu ja kindluse, et koostöös Holmiga me saame staadionikompleksi lõpuni arendatud. See on järjekordne märgiline tähis meie klubi arengus ja ühises koostöös, mille juured ulatuvad 2016. aasta algusesse.»

Holmi panga juhatuse esimees Rauno Klettenberg sõnas, et Eesti kapitalil põhinev Holm peab tähtsaks kodumaise spordi jätkusuutlikkust ja noorsportlaste pidevat pealekasvu, aga ka sportlikku eluviisi laiemalt. «Selleks et saaksime tulevikuski rõõmustada nii kodus kui ka rahvusvahelistel suurvõistlustel Eesti sportlaste saavutuste üle, on vaja luua head treeningutingimused. Meile meeldib väga, et Holm Pargist on saamas keskkonnasäästlik spordikompleks. Staadioni kahest päikesepaneelide pargist üks on juba töös. Lisaks rajatakse sinna Tartu restorane teenindav maitsetaimede aed, mis toimib ringmajanduse printsiibil. Ehitistes saab domineerima puit, mis on kõige keskkonnasäästlikum ehitusmaterjal, sest seob atmosfäärist CO2. JK Welco sihikindlus ja entusiasm selle projekti elluviimisel teevad rõõmu ja on kinnituseks, et kui midagi südamega teha, siis saadab sind edu,» sõnas Klettenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles