Päevatoimetaja:
Richard Särk

Galerii Tartu parimad maitsed tänavu on taimne sinihallitusjuust ja mustasõstraglögi

Copy

Täna valiti Tartu toidu- ja veinifestivalil traditsiooniline «Tartu maitse», kus sel korral 11 toote seast üht võitjat žürii valida ei suutnud ning auhinnad anti välja kahele tootele. Õhtu jooksul valitakse ka parim Tartu valge, roosa ja punane vein.

Üks võitjatest oli Kuu Blu ehk taimne sinihallitusjuust, mille valmistavad Eestis Tallinnast pärit Reelyka Kristel ja Henri Toivar. Esimesed katsetused juustu tootmiseks tegid nad mullu oktoobris ning müügitegevust alustasid sel aastal. «Võit tuli meile üllatusena, sest meie esindame veganitoodet, aga suur osa festivali tootevalikust on siiski loomsed toidud,» rääkis Henri Toivar. 

Taimse juustu valmistamise idee tuli sellest, et mõlemad tundsid sellisest tootest Eesti turul puudust, aga kuulsid, et Saksamaal niisugust sinihallitusjuustu tehakse. Kuu Blu valmistamiseks kasutatakse traditsioonilisi juustutegemise võtteid, erinev on ainult tooraine. 

Tagasi üles