Nädalavahetusel peatub vaktsineerimisbuss Tartu kesklinnas

Lenel Karu
, reporter
Copy
Sel nädalavahetusel saab vaktsineerida ennast Tartu kaubamaja kõrval vaktsineerimisbussis, aga jätkuvalt ka Tartu vaktsineerimisekeskuses A. Le Coq spordihoones.
Sel nädalavahetusel saab vaktsineerida ennast Tartu kaubamaja kõrval vaktsineerimisbussis, aga jätkuvalt ka Tartu vaktsineerimisekeskuses A. Le Coq spordihoones. Foto: Evelin Lumi

Tartu ülikooli kliinikumi ja Tartu linna vaktsineerimisbuss peatub augustis nii linnaruumis kui teeb ka väljasõidud Tartumaa eri sihtkohtadesse, et võimaldada inimestel vaktsineerida mugavalt ja kiirelt kodukoha lähedal.

Tartu linna ja kliinikumi ühine kampaania «Hoiame Tartu avatud» on laienemas väljapoole linna piire lähivaldadesse ja ka kaugematesse kohtadesse, et viia võimalus vaktsineerida ja nõu küsida veelgi lähemale inimeste kodukohale.

Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaatori Tiina Tederi sõnul ei ole sügistalvine viiruste periood enam kaugel, mistõttu tuleb leida aina uusi võimalusi, kuidas vaktsineerimine inimestele võimalikult kättesaadavaks teha just viimasel suvekuul. «Vaktsineerimisbuss on lisavõimalus juba töös olevale Tartu vaktsineerimiskeskusele ning kliinikumi peamajas tehtavale patsientide ja nende lähedaste vaktsineerimisele. Bussis töötab Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskond, kes tagab ka tavapärase 15-minutilise jälgimise pärast vaktsineerimist,» selgitas Tiina Teder.

Ta lisas, et COVID-19 haiglaravi vajavate patsiente lisandub iga päev ning peamiselt on need just vaktsineerimata inimesed. «Tartumaa elanikud on olnud eeskujulikud vaktsineerijad ning selleks, et Tartu ja Tartumaa saaks jääda avatuks peame kõik üheskoos veel veidi pingutama,» rõhutas Teder.

Lisaks vaktsineerimisbussile on Tartu ja Tartumaa elanikel alates 12. eluaastast võimalik vaktsineerida Tartu vaktsineerimisekeskuses (A. Le Coqi spordihoones) kogu augustikuu vältel. Ühtlasi on kliinikumi patsiendid, nende lähedased ja saatjad oodatud vaktsineerima kliinikumi L. Puusepa 8 peamajja. Kasutusel on Pfizer/BioNTech COVID-19 vaktsiin ning vaktsineerida saab ka ette registreerimata. 

Vaktsineerimisbuss ootab kõiki soovijaid ette registreerimata vaktsineerima 6.–8. augustil kell 12.00–20.00 Tartu kaubamaja kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles