GALERII ⟩ Rokkooper esietendus tunnisest elektrikatkestusest hoolimata

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Rokkooperi «Johnny» reedel alanud esietendus lõppes alles laupäeval, pool tundi pärast südaööd ehk umbes tund kavandatust hiljem. Nimelt läks Tähtveres ja sealhulgas laululaval etenduse ajal ära elekter. Kui see aga tagasi tuli – küll mitte päris endises headuses, mis andis tunda mõnel korral viperustega valgustuses, helivõimenduses ja videopildi ekraanidele edastamises – ja etendus võis traagilise, aga ilusa lõpuni minna, oli aplaus vägev. Rõõmus oli nii paarituhandeline publik, kes tänumeelselt tõusis püsti, kui ka trupp.

Elektrikatkestusele lisaks kimbutasid lavastuse esietendumist ja jätkavad kimbutamist järgmistel etendustel koroonaohust tingitud piirangud. Korraldajad soovitasid publikul tulla kohale ajavaruga, sest lisaks pääsmetele tuli kontrollida Covidi tõendit koos isikut tõendava dokumendiga. Oli ka neid, kes pääsesid publikualale sisse pärast kiirtestimist Laulupeo puiestee sissepääsu juures.

Kõigest ebameeldivast hoolimata andsid nimiosaline Franz Malmsten ning tema kõrval Liis Remmel, Jan Uuspõld, Maria Annus, Margus Jaanovits, Lauri Liiv, Marta Laan, Laura Kalle, Liisa Pulk, Mikk Tammepõld ja teisedki endast parima. Tooni andis mõistagi muusika, mida esitasid Olav Ehala, Margus Kappel, Jaanus Nõgisto, Ain Varts, Priit Kuulberg ja Toomas Rull, aga ka Tartu noortekoor ja laulvad näitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles