Konrad Mäe monumendi konkurss kukkus läbi (1)

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Monumendikonkursi teisele ja kolmandale kohale valiti vastavalt «Klaasipärlimäng» (üleval) ja «Konradi pilk». Esimese puhul kiideti pilkupüüdvust ja väärikust, teise puhul ootamatut ning nüüdisaegset värvide ja ruumi kasutamist.
Monumendikonkursi teisele ja kolmandale kohale valiti vastavalt «Klaasipärlimäng» (üleval) ja «Konradi pilk». Esimese puhul kiideti pilkupüüdvust ja väärikust, teise puhul ootamatut ning nüüdisaegset värvide ja ruumi kasutamist. Foto: Eskiisid/ Tartu linnavalitsus

Ideekorje, mille eesmärk oli rajada kunstnik Konrad Mäe auks Raekoja platsile tema ateljee juurde monument, jäi võitjata. Teise ja kolmanda koha ideede autorid loodavad konkursi jätkule, žüriil aga konkreetset plaani ei ole.

«Seadsime konkursile suured ootused,» ütles Tartu linnaarhitekt ning konkursi žürii liige Tõnis Arjus. «See on hästi keeruline koht ning teise kunstniku loomingu ja tema tähenduse jäädvustamine on raske ülesanne.»

Soov oli leida Konrad Mäe kunstile vääriline, kuid nüüdisaegne ja raeplatsi sobituv kõrgetasemeline monument. Kokku laekus 17 ideed, mille hulgas oli Arjuse sõnul mitu head ja professionaalset ideed. «Arutasime ja leidsime, et ootame siiski rohkemat,» ütles Arjus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles