Kõigi silma all valminud kunst läheb oksjonile, raha aga haigetele lastele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
22. juulil kohtusid vabaõhuateljees Kairo, kes tuli oma maali signeerima, ja Enn Tegova, kellel oli veel üsna algusjärgus raeplatsi viltuse maja maalimine.
22. juulil kohtusid vabaõhuateljees Kairo, kes tuli oma maali signeerima, ja Enn Tegova, kellel oli veel üsna algusjärgus raeplatsi viltuse maja maalimine. Foto: Ragnar Peets

Pühapäeval kell 14 on eriti suurtel kunstihuvilistel võimalik oma pangakontot tuulutada, sest autovabaduse puiestee pealaval läheb heategevuslikul kunstioksjonil raskesti haigete laste toetuseks enampakkumisele neli suurt kunstiteost, mis on valminud põhiosas sealsamas puiestee kõrval põõsaste vahel vabaõhuateljees. Seal töötasid kõikide uudishimulike pilgu all igaüks ühe nädala noorema põlve tippkunstnikud Kairo, Regina-Mareta Soonsein ja Alar Tuul ning vanema põlve üks nooruslikemaid tippkunstnikke Enn Tegova.

Kairo lisab valminud maalile oma nime.
Kairo lisab valminud maalile oma nime. Foto: Ragnar Peets

Tartu kunstnike liit eesotsas Peeter Talvistuga kutsus koos linnavalitsusega need neli kunstnikku autovabaduse puiesteele valmistama suuremõõtmelisi kunstiteoseid. Kairol, Tegoval ja Tuulel valmisid lõuendil maalid (170 × 130 cm) ning Soonseinal linoollõikeplaat. Kõik teosed lähevad oksjonile alghinnaga 100 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles