Tartu messikorraldajad kutsuvad suurürituste korraldajaid toetama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal aset leidnud Motoshow Tartu Näituste messikeskuses.
Eelmisel aastal aset leidnud Motoshow Tartu Näituste messikeskuses. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

AS Tartu Näitused annab teada, et 10.–12. septembrile planeeritud Eesti suurim auto- ja tehnikamess Motoshow ning 1.–3. oktoobrini peetav ehitus- ja sisustusmess toimuvad mõlemad plaanipäraselt. Tulenevalt vabariigi valitsuse kehtestatud piirangutest on messidele oodatud kõik koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, haiguse läbipõdenud või negatiivse testitulemusega inimesed. Kohapeal on ka tasuline testimisvõimalus.

Aktsiaseltsi Tartu Näitused juhataja Alo Pettai sõnul annavad vabariigi valitsuse kehtestatud piirangud võimaluse jätkata tööd, mille Covid-19 pandeemia on viimaseks pooleteiseks aastaks peatanud. «Pandeemia algusest saati oleme saanud korraldada kõigest kolm messi. Ära jäänud või edasi lükatud messe ei jõua piltlikult öeldes kokku lugedagi,» sõnas ta.

«Koroonapandeemiat leevendavad piirangud, mis jätavad samas ettevõtetele võimaluse tööd teha, on tervitatud,» ütles Pettai. Ta lisas, et maskide kandmisega harjuti ühiskonnas ruttu, küllap ka vaktsineerimistõendi või negatiivse testitulemuse esitamisega messil, teatris või kohvikus.

Messikorraldajad teevad valitsusele ja ajakirjandusele aga üleskutse tõmmata vastutustundlikele avalike suurürituste korraldajatele positiivset tähelepanu ning julgustada inimesi taas neid külastama. «Avalikud üleskutsed hoiduda suursündmuste külastamisest on jätnud jälje. Vaktsineerimise edenemine annab hea võimaluse taastada positiivne kuvand ja esile tõsta professionaalseid ürituste korraldajaid, kellele see on igapäevatöö,» märkis Pettai.

Motoshow on automess, mida AS Tartu Näitused on järjepidevalt korraldanud 26 aastat. Mullu oli Motoshow ühtlasi esimene Eestis koroonatingimustes toimunud mess. Traditsiooniliselt pannakse näitusele välja uued sõiduautod, tarbesõidukid, matkaautod, hobi- ja sportautod ning restaureeritud sõidukid. Ka tänavu on mess temaatiliselt laiem ning alateemana on esindatud põllu-, metsa- ja kommunaaltehnika ning mototehnika. Motoshow toimub 10.–12. septembrini.

Ehitus- ja sisustusmessil on esindatud valdkonnad nagu hoonete üldehitus, viimistlemine, kütmine, ventilatsioon, valgustamine ja sisustamine. Messi kavasse kuulub ka mahukas seminariprogramm, mis on suunatud nii erialainimestele kui koduomanikele. Mess toimub 1.–3. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles