Toidu- ja veinifestivali veinialale pääseb vaid tervisetõendiga

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tavapärast festivali korraldada ei õnnestu. Piirata tuleb nii külastajate arvu kui ka jälgida nende hajutatust.
Tavapärast festivali korraldada ei õnnestu. Piirata tuleb nii külastajate arvu kui ka jälgida nende hajutatust. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel nädalavahetusel, 6.–8. augustil südalinnas ja Tammelinna kodukohvikutes toimuval Tartu toidu- ja veinifestivalil kehtivad karmid ohutusreeglid. Muu hulgas peavad need, kes soovivad siseneda veinialale, esitama kehtiva tervisetõendi vaktsineerimiskuuri läbimise, Covid-19 läbipõdemise või 72 tunni jooksul tehtud negatiivse testitulemuse kohta.

Samuti kontrollitakse kauplejate nakkusohutust ning lauad paigutatakse vastava vahemaaga. Ürituse tarvis on kohal eraldi turvatöötajad, kes piiravad külastajate arvu ning tagavad nende hajutatuse. Toidu degusteerimised jäävad tänavu ära, veini saab siiski maitsta. 

«Meie eesmärk on hoida Tartu avatud, ent saame seda teha vaid siis, kui ohutusse panustavad kõik osalised: nii korraldajad, kauplejad kui ka festivali külastajad,» rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas. «Saabuv nädalavahetus on nii tartlastele kui ka Tartu külastajatele võimalus tõestada, et vastutustundliku käitumisega saavad üritused ka edaspidi toimuda,» lisas ta.

Kõiki, kes pole veel vaktsineerima jõudnud, ootab Küüni tänaval Tartu kaubamaja vastas 6.–8. augustil kell 12–20 vaktsineerimisbuss, kus saab end ette registreerimata koroonaviiruse vastu kaitsesüstida.

Tartu toidu- ja veinifestival toimub neljandat korda. Lisainfot festivali kohta saab aadressilt www.maitsevtartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles