Nädalalõpul saab kaitsesüsti kätte kasvõi südalinnas

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Covid-19 kaitsesüsti saab sel nädalavahetusel kätte Tartu kaubamaja juures olevas vaktsineerimisbussis.
Covid-19 kaitsesüsti saab sel nädalavahetusel kätte Tartu kaubamaja juures olevas vaktsineerimisbussis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sel nädalalõpul seisab Tartu kesklinnas, kaubamaja kõrval vaktsineerimisbuss, kus saavad end Covid-19 vastu vaktsineerida kõik soovijad. Kasutusel on Pfizeri vaktsiin.

Kuna nädalavahetusel on kesklinnas liikvel palju inimesi, otsustati vaktsineerimisvõimalus tuua inimestele veelgi lähemale. Mõte sündis Tartu linna, kliinikumi ja kiirabi koostöös.

Vaktsineerimiseks on kohandatud Tartu linnaliinibuss, kus soovijad saavad kaitsesüsti teha reedest pühapäevani ehk 6.–8. augustini kell 12–20. Tartu linnaliine teenindav AS GoBus annab linnaliinibussi vaktsineerimise jaoks tasuta kasutada.

Buss asub Tartu kaubamaja kõrval, samas kohas, kus paljud linlased on harjunud nägema ja kasutama kliinikumi mammograafiabussi. Vaktsineerimist korraldab ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskond ning tavapärase vaktsineerimisjärgse 15-minutilise jälgimise tagavad kiirabi töötajad.

Kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder loodab, et huvi vaktsineerimise vastu püsib suur, nagu on see Tartu ja Tartumaa elanike hulgas seni olnud. «Julgustan kõiki seda mugavat ja kiiret vaktsineerimise võimalust nädalavahetusel kasutama, et saaksime hoida sügistalvisel perioodil nii Tartu kui ka tegelikult kogu Eesti avatuna,» ütles ta.

Augustis on avatud ka Tartu vaktsineerimiskeskus, kus saavad kõik soovijad alates 12. eluaastast end vaktsineerida. Kuni augusti lõpuni saab vaktsineerimiskeskuses kaitsesüsti teha ilma ette registreerimata keskuse lahtiolekuaegadel kell 10–18. Etteregistreerimata aegadel kasutatakse Pfizeri vaktsiini. Endiselt saab ka aegu broneerida üleriigilises digiregistratuuris, riigiinfo telefonil 1247 ja kliinikumi vaktsineerimise etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles