Tartu pakub seenioritele abi vaktsineerimistõendi välja printimisel

Kertu Rannu
, suvereporter
Copy
Tartu linnaraamatukogu.
Tartu linnaraamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

Alates 9. augustist on kehtestatud nii sees kui ka väljas toimuvatele üritustel piirangud, mille tõttu võidakse osalejatelt küsida tõendit, kas nad on Covid-19 vastu vaktsineeritud, selle läbi põdenud või end hiljuti testinud ning terved, pakub Tartu linn seenioritele abi digitaalse vaktsineerimistõendi välja printimisel.

Uued piirarvud hakkavad kehtima nakkusohutuse kontrollita avalikel koosolekutel ja üritustel, sealhulgas konverentsidel, teatrietendustel, kontsertidel, kinoseanssidel, samuti meelelahutusteenuse osutamisel, näiteks ööklubis, kasiinos, piljardisaalis ja laste mängutoas. Piirarvud kehtivad ka jumalateenistustel, muuseumides ja näitustel.

Kui puudub võimalus digitaalset vaktsineerimistõendit välja trükkida, saab nõu ja abi Tartu infokeskusest (raekoda), Tartu linnaraamatukogust ja selle harukogudest ning Tartu vaktsineerimiskeskusest A. Le Coqi spordihoones. Kaasa tuleb võtta ID-kaart ja ID-kaardi paroolid.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul tunti digitaalse koroonapassi printimise vastu suurt huvi ka autovabaduse puiesteel olnud vaktsineerimise nõustamispunktis. «Eakad ei tohi jääda sotsiaalsesse isolatsiooni selle pärast, et neil pole võimalust või oskusi koroonapassi alla laadida. Linnavalitsus ja partnerid pakuvad kohti, kus eakal on võimalik kasutada arvutit ja saada tehnilist nõu koroonapassi printimiseks,» ütles Lees.

Vaktsineeritust, läbipõdemist või negatiivset koroonatesti saab tõendada patsiendiportaalist (digilugu.ee) saadava tõendiga.

· Digitaalse tõendiga nutitelefonis – saab alla laadida patsiendiportaalist (digilugu.ee).

· Väljaprinditud tõendiga – saab välja trükkida patsiendiportaalist (digilugu.ee). Selle välja trükkimiseks saab Tartus abi küsida ülalmainitud kohtadest.

Vaktsineeritust saab tõendada ka:

· Paberil vaktsineerimispassiga (kollane pass) – väljastab kaitsesüsti teinud tervishoiutöötaja (pereõde, vaktsineerimiskeskus, haigla jne). Veenduge, et passi on kantud kõik tehtud vaktsiinidoosid.

Rohkem infot: https://www.kriis.ee/et/vaktsineerimistoend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles