Tänasest lõppesid tuleohtliku aja piirangud

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Lõket tehes tuleb jälgida tuule suunda, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele või et lõkkesuits ei häiriks naabreid.
Lõket tehes tuleb jälgida tuule suunda, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele või et lõkkesuits ei häiriks naabreid. Foto: Sille Annuk

Tänasest peatati seni kehtinud tuleohtliku aja piirangud. Vaatamata sellele tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid.

Päästeamet rõhutab, et tuleohtliku aja lõpetamisele vaatamata on kulu põletamine igal aastaajal keelatud. Samuti on tähtis meeles pidada, et nii grillimisel kui ka lõkke tegemisel metsas, maastikul ja koduaias tuleb endiselt järgida peamisi tuleohutusnõudeid.

«Ilmaolud kisuvad küll vihmaseks, kuid vaatamata sellele peab meeles pidama, et ka väike viga võib kaasa tuua traagilised tagajärjed,» ütles ennetusosakonna ekspert Sandra Repp.

Repp lisas, et endiselt on oluline teha lõket mittesüttival pinnal, mis on vähemalt poole meetri raadiuses ümbert ka puhastatud. Samuti tuleb lõkke lähedal hoida esmased tulekustutusvahendid nagu ämber veega või tulekustuti ning lõket tuleb valvata.

Tuulise ilma korral tuleb lõkke tegemist vältida.

Veel tuleb meeles pidada, et ka hooletult maha visatud suitsuots ning mootorsõidukist väljunud säde võib alguse panna mastaapsele tulekahjule.

Piirangute kehtestamise vajalikkust hinnatakse iga päev riigi ilmateenistuse tuleohukaarti analüüsides.

29. juuli seisuga on tänavu aset leidnud 741 metsa- ja maastikutulekahju ning lisaks 765 lõkkest, grillist või prügist alguse saanud tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles