Liikluspolitseinikud tabasid 160 km/h kihutanud sõidukijuhi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul tabasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud sõidukijuhi, kelle Mercedes sööstis maanteel 160 km/h kiirusel.

Liikluspolitseinikud liikusid täna hommikul kella 8.20 ajal Valga suunas ja teostasid tavapärast järelevalvet, kui äkki sõitis neile Jõhvi-Tartu-Valga maantee 182. kilomeetril vastu Mercedes Benz, mille sõidukiiruseks mõõdeti 160 km/h.

Antud teelõigul on lubatud sõidukiiruseks 90 km/h.

Korrakaitsjad sõitsid Mercedesele järele ning pidasid sõiduki kinni.

Peatatud sõiduauto roolis oli 1976. aastal sündinud mees, kes tunnistas kiiruseületamist ning põhjendas suurt sõidukiirust kiireloomuliste tööülesannete täitmisega.

Liikluspolitseinikud koostasid juhile väärteoprotokolli ning karistusena võib teda oodata rahatrahv kuni 1200 eurot, kuni 30-päevane arest või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheks aastaks.

Liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et kuigi suuremate maanteede katted on praegu peamiselt kuivad ja puhtad, on kohati siiski sõiduradade vahel ohtlikke jääkonarusi.

«Säärastes oludes on lubatust suurem sõidukiirus üks peamisi põhjuseid, miks sõidukid juhitavuse kaotavad, teelt välja paiskuvad, vastutulijatega kokku põrkuvad. Ohu korral tähendab lubatust suurem sõidukiirus ka pikemat pidurdusmaad ning õnnetuses osalejatele suuremaid vigastusi, traagilisemaid tagajärgi,» sõnas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles