Tartu abiturient võistles end maailma noorbioloogide esikolmandikku

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Bioloogiaolümpiaadi hõbemedalisti Johan Tamme (paremal) meelisvahend laboris on mikroskoop. Praktilist osa oli juhendaja Sulev Kuuse (vasakul) sõnul veebipõhisel olümpiaadil siiski vähem, kui olnuks kohapeal.
Bioloogiaolümpiaadi hõbemedalisti Johan Tamme (paremal) meelisvahend laboris on mikroskoop. Praktilist osa oli juhendaja Sulev Kuuse (vasakul) sõnul veebipõhisel olümpiaadil siiski vähem, kui olnuks kohapeal. Foto: Ragnar Peets/POSTIMEES/SCANPIX

Eelmisel nädalal toimus juhuslikult neli rahvusvahelist teadmiste tuleproovi koos: ühele ajale langesid nii füüsika-, matemaatika-, lingvistika- kui ka bioloogiaolümpiaad. Viimasel esines väga hästi äsja Hugo Treffneri gümnaasiumi lõpetanud Johan Tamm, kes noppis Portugalis korraldatud võistluselt hõbemedali.

Mullu leidnuks olümpiaad aset Jaapanis, kuid see pikk reis jäi osalejatel mõistagi ära. Ka tänavu otsustasid korraldajad, et helgeid päid kohale ei kutsuta, ning üritus toimus veebis. «Nendes tingimustes parim, mis teha sai,» arvas Tamm, kes osales veebipõhisel olümpiaadil teist aastat järjest.

Suhtlusest jäi vajaka

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles