Tanel Tein: kaasamise farss keskpargis ja mujalgi

, VL Tartu Eest
Copy
Tartu meeskonnaga aastatel 2000-2010 viiel korral Eesti meistriks tulnud Tanel Tein.
Tartu meeskonnaga aastatel 2000-2010 viiel korral Eesti meistriks tulnud Tanel Tein. Foto: Erakogu

Tartu linna juhid ja ametnikud on hakanud avalikkust teavitama, justkui oleks meelsus keskpargi hoonestamisel pooleks. Ei ole ju nii, enamik on teinud ettepaneku keskparki mitte hoonestada.

Kuigi Reformierakonna juhitav Tartu linnavalitsus üritab igal võimalusel avalikkust teavitada, et Tartus on linnarahva kaasamisega kõik korras ning linnavalitsus arvestab tartlaste arvamusega, on reaalsus endiselt midagi muud. Sügisel volikogus kinnitamisele minev Tartu üldplaneering ja sellega kaasnenud näilik kaasamisprotsess näitab ilmekalt, kui suur on meie linnas tegelik probleem kaasamisega. Usun ja loodan, et kogu opositsioon on sellele üldplaneeringule ühiselt vastu, sest suure avaliku huvi pälvinud küsimustele ja arvamustele vastab Tartu linnavõim vaid ükskõikselt ja üleolevalt: mitte arvestada.

Üldplaneeringu avaliku arutelu käigus on välja öeldud, et kõige enam ettepanekuid tuli keskpargi teemal. Neid oli ligi 150 kokku neljast ja poolest sajast. Keskpargi kohta laekunud ettepanekutest rääkides aga on linnavalitsus hakanud looma avalikkusele muljet, et vaid pooled neist olid keskpargi mitte- hoonestamist pooldavad. See ei ole tõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles